Skip to content

Tutustu Vene 20 Båt -messuilla esiteltäviin veneisiin

Venemestari-lehti tarjoaa yhteenvedon messujen uutuuksista ja muista veneistä. Tutustu ennakkoon ja tule paikalle ihastelemaan!

Koostanut: Jan Sjölund, Venemestari-lehti

Uutuusveneet löydät tältä sivulta ja yhteenvedon 250:sta messuilla esillä olevasta veneestä tästä linkistä, josta löydät Venemestarin ennakkokatsauksen kokonaisuudessaan. Venemessuilla pääset tutustumaan yhteensä noin 500 veneeseen!

OSTA LIPUT

AVOVENEET

ALUTROLL 560 TROLLFISK

Alutroll on kotimainen etenkin kalastuskäyttöön räätälöityjen täysalumiiniveneiden valmistaja, joka tuo messuille esille uudistetut versiot viime vuonna ensiesitellyistä 400 Flatfish ja 685 Anglerfish -veneistä. Täysin uusi malli on 560 Trollfisk, josta ei vielä ole juurikaan muuta tietoa kuin oheinen tietokonemallinnekuva, minkä perusteella 560 vie ainakin Alutrollin muotoilua uuteen suuntaan.
Osasto: 6f50

AMT 165 BR

AMT 165 BR on mielenkiintoinen lisä pienimpien bowriderien luokkaan, johon rynnistää samalla kertaa myös Silver Beaver BR ja Terhin uudet 480-mallit. AMT:n muodot ovat piirroskuvan perusteella isommista 175- ja 190-malleista tutut, joten tulossa voi hyvinkin olla kokoistaan isomman tuntuinen vene. AMT on osannut ennenkin hyödyntää tehokkaasti kaikki käytössä olevat sentit. Nippanappa alle viisimetriseen 165 BR:ään sopii 40–60-hevosvoimainen kone.
Osasto: 6h48

AMT 210 BR

AMT esitteli viime vuonna uuden 210 DC:n joka voitti tuoreeltaan Venemestarin daycruiserien suurvertailun (10/19). Aihion avokeulaiselle BR-muunnokselle on siis kunnossa. 210 BR:n keulatilan lattia on hieman korotettu, minkä ansiosta turkkiluukun alle on järjestynyt iso tavaratila. Kolmantena bowrider-uutuutena AMT:ltä nähdään 190 BR. Siinä on runko ennallaan, mutta tilaratkaisu uudistettu samanlaiseksi kuin alumiinirunkoisessa 190 BRf-mallissa.
Osasto: 6h48

BUSTER XL JA XXL

Buster on uudistanut XL/XXL-malliparin täysin mallivuodelle 2020. Pienempi XL:kin on kasvanut yli kuuden metrin mittaiseksi. XXL on 20 senttimetriä pidempi, ja sen avotila on kalustettu u-sohvalla. Myös tehosuositus tekee eroa veneiden välille. XL:n maksimiteho on 115 ja XXL:n 150 hevosvoimaa. Muotoilu on tuttu juttu isommista uuden sukupolven Bustereista, kuten Magnumista, SuperMagnumista ja Phantomista. Lisävarusteena saatava kalastusvarustepaketti on puolestaan lainaa pienemmistä S:stä ja M:stä. Sillä XL tai XXL muuttuu päteväksi heittokalastusalustaksi.
Osasto: 6d48

CANDELA SEVEN

Ruotsalainen foilaava sähkövene Candela Seven on varmasti yksi näyttelyn vetonauloja. Saksalaisen Torqeedon sähkömoottori ja akku riittää pitkään, kun vene liitää hiljaisesti automaattisesti säätyvien kantosiipien varassa aaltojen yläpuolella. Ajokokemus on takuuvarmasti vähintään erilainen, ellei mullistava. Hinta ja tekniikka pitävät huolen siitä, ettei Candela ole vielä, jos koskaan kansanherkku.
Osasto: Clean Tech

FASTER 570 CC JA SC

Faster korvaa uusilla 570-malleilla aiemman 560-malliparin. Tilaratkaisuvaihtoehdot ovat ennallaan, eli 570:n saa CC-keskipulpettiversiona tai SC-tuplapulpettimallina. Tallella on myös laitakiskot ja niihin kiinnittyvät irrotettavat kalusteet ja varusteet, joista saa valittua mukaan mieleisensä. ”Fasterismeihin” kuuluu myös SC-mallin helppokäyttöinen yksiosainen pulpettien väliovi. Tyylittelyä on entistä enemmän, mikä näkyy esimerkiksi mustaksi maalatussa tuulilasin kehyksessä ja kaiteissa sekä istuinpehmusteiden värivaihtoehdoissa.
Osasto: 6h50

FINNMASTER R6

Finnmasterin mallistossa 55 BR ja 62 BR jäävät historiaan, kun framille astuu R5 ja R6. Pienempi on syntynyt vain kevyellä ehostuksella, mutta isompi on täysin uusi malli. R6:n avotila on kalustettu edeltäjänsä tapaan u-sohvalla, jonka paapuurin päädyssä on nyt käännettävällä selkänojalla varustettu apukuskin paikka. Keulan avotila on toteutettu myös oleskelumukavuus mielessä. Perään saa ripustaa 50 hevosvoimaa entistä enemmän eli maksimissaan 200-heppaisen koneen.
Osasto: 6f48

SILVER BEAVER BR

Silverin viime- ja toissa vuonna esitellyt uuden sukupolven Fox BR ja Hawk BR ovat myyneet hyvin, eikä vähempää voi odottaa 4,8-metriseltä Beaver BR:ltä. Kehyksetön ja teräväkulmaisesti muotoiltu tuulilasi sitoo ulkonäön isompien Silverien kaltaiseksi. Liki yhdessä tasossa olevat uimatasot ja avotilaan johtava kulkuväylä ovat isommista veneistä tuttuja, joskin Beaverin kokoluokassa harvinaisempia yksityiskohtia.
Osasto: 6h48

SUVI 57 CC FISHER

Suvi esitteli viime vuonna ensimmäisen Fisher-erikoisversion 50 Duosata, nyt saman käsittelyn saa myös 57:t, joista messuilla nähdään keskipulpetillinen CC Fisher. Siinä on muun muassa keulakoneasennusta varten vahvistettu keulataso, kalastusvarusteille optimoitu sähkökaapelien reititys ja peräsohvan irrotettavat nurkkapalat, jotka vapauttavat kalastukseen lisää lattiapinta-alaa. Lisävarustelistalta voi poimia sateeltakin suojaavan sprayhoodin.
Osasto: 6f49

TERHI 480 SPORT JA BR

Terhi 475 BR on ollut viime vuosina yksi Suomen myydyimpiä venemalleja. 480 voi yltää piikkipaikalle saakka. Se tulee markkinoille kahtena versiona, joiden ero on lähinnä tuulilasin muotoilussa. Sportin tuulilasi on matalampia ja enemmän takaviistoon kallistettu, kun BR:ssä tuulilasi taas pyrkii olemaan enemmän ilmavirran tiellä. Molemmissa malleissa matkustamoa suojaa ajoviimalta pulpettien väliovi. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten markkinat ottavat vastaan tarkoituksellisen matalalla tuulilasilla varustetun Sportin, joka tavallaan henkii entisaikojen pienten tuulilasiveneiden henkeä.
Osasto: 6h48

VBOATS VOYAGER 700 OPEN

Venäläinen Vboats tunnetaan vielä paremmin vanhalla Volzhanka-nimellä, mutta asia muuttunee nopeasti, jos uutuuksien hinnoittelu jatkuu samanlaisena kuin Voyager 700 Openin kohdalla. Se on 7-metrisenä ja 250-hevosvoimaisena kutakuinkin samassa hintaluokassa kuin kotimaiset 6-metriset ja 150-hevosvoimaiset aluveneet. Hinnasta viis, myös Voyagerin viimeistely ja ominaisuudet kestävät vertailun.

XO 260 T-TOP

XO:n viime vuodet ovat olleet julkisuuskuvallisesti haastavia, kun uutta alkua tehdään pohjalta. Uudella 260-sarjalla on uudessa tulemisessa tärkeä rooli. 260 T-Top korvaa aiemman 250 Openin eli se on bowrider-tyyppinen päiväristeilijä, joka on saanut ylleen muodikkaan t-top-katoksen. samalla hintapositiota on mietitty uudelleen, ostajaa koukuttavampaan suuntaan. Syvä ja jäykkä alumiininen v-runko pitää edelleen huolen siitä, ettei päiväretkien teko jää ajo-ominaisuuksista kiinni.
Osasto: 6m48

RETKIVENEET

ASKELADDEN P76 WEEKEND

P76 on viime vuonna Messujen Vene -finalistiksi yltäneen P79:n kompaktimpi painos. Tilavolyymin kannalta merkittävin mittaero on leveydessä. P76:n leveys on 2,55 metriä, P79:n 25 senttiä enemmän. Silti P76:een on saatu mahdutettua pentteri ja dinetti ohjaushyttiin sekä erillinen wc-komero keulahyttiin. Ulkonäöltään veneet ovat kuin kaksi marjaa.
Osasto: 7a128

AXOPAR 37 ST JA XC

Axoparin 37:n avo- ja umpiohjaamolliset mallit voisivat kokonsa puolesta olla yhtä hyvin matkaveneitä, mutta ehkä ne silti ovat enemmän isoja ja pystyviä retki- ja yhteysveneitä. Vaikka uudet 37:t näyttävät entisiltä eikä konsepti ole juurikaan muuttunut, on kyse runkoa myöten täysin uusista malleista. Jo entuudestaan erinomaista ajettavuutta ja taloudellisuutta on hiottu entistäkin paremmiksi. Jännittävä ja huomiota herättävä yksityiskohta on keulakajuutan lokinsiipiovet, jotka avattuina luovat uudenlaista yhteyttä sisä- ja ulkotilojen välille. Modulaarirakenteisen peräkannen valikoimaa on puolestaan laajennettu ruuman ja kajuutan välimallilla, monikäyttöisellä tavaratilalla.
Osasto: 6a50

BENETEAU BARRACUDA 7

Ranskalainen Beneteau tekee uuden maahantuojan voimin vahvaa paluuta Suomen moottorivenemarkkinoille. Ympärikuljettavalla ohjaushytillä varustetun Barracuda-sarjan aloituskoot 6 ja 7 eivät varsinaisesti ole uutuuksia, mutta ne ovat ensimmäistä kertaa Suomessa esillä. Kaksikosta Barracuda 7 on jo toisessa mallisukupolvessaan, joka toi tullessaan muun massa tilavamman ja käytännöllisemmän takapenkillisen ohjaushytin.
Osasto: 7f128

BRABUS SHADOW 500 CABIN

Brabus on saksalainen luksusmerkki, joka on tunnettu lähinnä Mercedes-Benzien virittäjänä ja tuunaajana. Veneissä Brabustelun lähtökohtana on Axoparit. Shadow 500 Cabinin lähtökohta on omaa sukua Axopar 28 Cabin, jonka Brabus on verhoillut, varustellut ja terävöittänyt. Tehoa on mallimerkinnän mukaiset 500 hevosvoimaa. Messuilla näytetään Black Ops Limited Edition -erikoismalli Brabuksen tavaramerkiksi muodostuneesti mustaksi maalattuna ja punaisella nahalla verhottuna.
Osasto: 6a50

FINNMASTER T6

DC-uutuuksien pääosa saatiin markkinoille jo viime vuonna, mutta tällekin vuodelle jäi osa. Yksi niistä on Finnmaster T6, joka jakaa saman perusrakenteen ja tilaratkaisun R6-bowriderin kanssa. R6:n avokeulan tilalla T6:ssa on keulakansi ja sen alla kahden hengen makuukajuutta, jossa on pari uutta oivallusta, kuten vuoteen päädyssä oleva pukeutumispenkki sekä itsekantavalla pohjalevyllä varustettu v-vuoteen täytepatjapala, joka on helppo kääntää paikalleen tai pois.
Osasto: 6f48

NIMBUS T8

Nimbus Tender-sarja täydentyy pienimmällä T8:lla. Se on monikäyttöinen päiväretkivene, jonka kajuutta ja erillinen toiletti parantavat pitkän veneilypäivän mukavuuksia ja mahdollistavat satunnaiset yöpymisetkin. Avo- ja oleskelutilat ovat monipuolisesti muunneltavissa ja katevaihtoehtojakin on paljon, satamapeitteestä ja sprayhoodista ajokuomun kautta t-top-katokseen. T8:t tehdään Suomessa Nimbuksen viime vuonna ostaman Bella-Veneet Oy:n tehtaalla.
Osasto: 6m48

QUICKSILVER CAPTUR 805 PILOTHOUSE

Quicksilverin uutuus ohjaushyttiveneiden luokkaan on Captur 805 Pilothouse, joka korvaa Suomessakin hyvin myyneen 755:n. Monikäyttöisen 805:n sopii hyvin yhteys-, kala- tai retkiveneeksi ja sen voi valita joko yhdellä tai kahdella perämoottorilla varustettuna. Hintakilpailukyky on Quicksilverille tyypilliseen tapaan kilpailijoita häiritsevällä tasolla.
Osasto: 6b48

SILVER VIPER DCZ

Daycruiserien myyntitilastoa hallitsevat 6–6,5-metrin kokoluokan mallit, jossa Silver kisaa Tigerilla. Sen yläpuolelle, seitsemän metrin kokoluokkaan esitellään Viper. Tilaratkaisu on tuttu, pääpiirteet muodostuvat avotilan u-sohvasta ja kajuutan v-vuoteesta, mutta lisäsentit tarkoittavat veneissä mukavuutta. Varustelista kasvaa koon myötä esimerkiksi vesi-wc:llä ja keulapotkurilla.
Osasto: 6h48

TG 7.9 KINGCRUISER

TG:n uusi lippulaiva yllättää omintakeisilla, mutta toimivan tuntuisilla ideoilla. Niitä toki voi odottaakin valmistajalta, joka on erikoistunut yksinomaan ohjaushytillisten yhteys- ja retkiveneiden valmistamiseen. 7.9:ssä on kaikki yhteysveneen hyveet, kuten hyvät kulkuyhteydet ja monta istumapaikkaa tarjoava hytti, mutta myös entistä enemmän retkeilyvalmiuksia, kuten keulan vessalla varustettu toispuolinen minikajuutta sekä oleskelutilaksikin sopiva taka-avotila.
Osasto: 6f48

XO 260 CABIN

XO 260 Cabin on avoveneissä esitellyn 260 T-Topin ohajushytillinen muunnos, joka varmasti tulee näyttelemään XO:n uudessa tulemisessa Suomessa avomallia tärkeämpää roolia. 260 Cabin on tinkimätön joka sään yhteysvene, jonka syvä alumiininen v-runko tasoittaa kulkua kovemmassakin kelissä. XO:ssa on modernia tyyliä ja designia mutta myös meriuskottavuutta ilman työvenemäistä ilmettä.
Osasto: 6m48

YAMARIN 63 DAY CRUISER

Yamarinin uuden sukupolven malleja on saatu odottaa, mutta uutuuksien vyörytys alkoi viime vuonna kolmella mallilla. Yksi niistä oli 63 BR, joka saa rinnalleen nyt keulakajuutallisen 63 DC:n. Siitä voi povata omassa luokassaan suosittua peliä, sillä Yamarinin ote DC-markkinoista on ollut perinteisesti vahva. Kaupantekoa tuskin jarruttaa, että hinta, tyyli ja ominaisuudet tuntuisivat kohtaavan 63 DC:ssä varsin mallikkaasti.
Osasto: 6d48

.

MATKAVENEET

AQUADOR 28 DC JA HT

Aquadorin alunperin 26:na esitelty malli on jalostunut ensin 27:ksi ja nyt 28:ksi. Vaikka ulkonäkö ja tyyli ovat periaatteessa yhä hyvin alkuperäisen kaltaiset, on vene muuttunut melkoisesti edukseen. Keulakajuuttaan saatiin jo edellisen uudistuksen yhteydessä paljon lisää tilaa, nyt lisäsentit ovat perässä, entistä pidemmässä uimatasossa. Ohjaamosta, pentteristä ja avotilasta koostuva oleskelutila onkin ollut aina toimiva.
Osasto: 6b80

ASKELADDEN P92 SUV

P92 SUV täydentää Askeladdenin hyttiveneiden sarjan. P92:ssa on sama hytti ja sisätilat kuin viime vuonna esitellyssä P79 Wekendissä, mutta kokonaispituus on kasvanut reippaasti. Lisäsentit on sijoitettu avotilaan, joka on valjastettavissa SUVissa sekä oleskeluun että harrastamiseen.
Osasto: 7a128

BENETEAU FLYER 10

Beneteau tuo messuille kolme tyystin toisistaan poikkeavaa matkavenettä noin kymmenen metrin kokoluokkaan. Flyer 10 on sporttisin, sitä voisi pitää jopa pikemminkin isona päiväveneenä tai daycruiserina kuin matkavenemäisenä sportcruiserina. Tilaa ja varusteita riittää kuitenkin myös matkailukäyttöön. Moottorivaihtoehtoina on muodikkaasti isot perämoottorit. Keulakannelle on kalustettu kookas leposohva, ja sinne kuljetaan paapuurin reunasta avutuvan tuulilasin läpi.
Osasto: 7f128

BENETEAU SWIFT TRAWLER 30

Trawler-tyyppiset puoliliukuvat Swift Trawlerit ovat Euroopassa erittäin suosittuja. Syitä on monia, kuten leppoisaan matka-ajoon sopiva nopeusalue, hyvät tilat ja kohtuullinen hinta. Entistä hioutuneemmissa muodoissakin on mukavaa matkailuhenkeä.
Osasto: 7f128

BENETEAU ANTARES 11

Antares 11 venyttää taas perämoottoreilla varustettujen matkaveneiden kokoluokkaa uudelle metriluvulle, ainakin mallimerkinnässä. Beneteau ei ole lähtenyt kisaan makuukajuuttojen ja toilettien lukumääräkisaan mukaan, vaan päätynyt kahden ison makuukajuutan ja yhden tilavan toiletin tilaratkaisuun. Hyvä niin. Kansisalongin ja avotilan kulmasohvat muodostavat takaseinä avattuna yhtenäisen kokonaisuuden, ja lisävarustelistalta löytyy alle 40-jalkaisten cabincruiserien luokassa ensimmäisenä avattava laitaterassi.
Osasto: 7f128

FAIRLINE F//LINE 33

Fairlinen uuden kymmenmetrisen 33:n voisi hyvin listata myös retkiveneisiin, sillä ensivilkaisulla perusteella päiväveneily lienee ykkösprioriteetti. Uimatasoksi avattava peräpeili ja veistokselliset muodot hämäävät, sillä sisältä löytyy perinteinen sportcruiserin sisäsalongista, erillisestä toiletista ja kaskikajuutasta koostuva tilaratkaisu, joka yllättää tilavuudellaan.
Osasto: 7f141

FAIRLINE TARGA 45 OPEN

Targa 45 on hieno näyte brittimerkin nykytilasta ja perinteistä. Uuden sukupolven Targasta löytyy jälleen Fairlinelle tyypillinen detaljitasolle menevä viimeistely, joka veistämöltä oli jonkin aikaa hukassa. Korkea runko ja pystyt laidat on hyödynnetty maksimaalisesti sisätiloissa, minkä ansiosta sisätilat tuntuvat kuin viisi jalkaa suuremmasta veneestä. Vaikka suorituskyky ei ole enää ykkösprioriteetti, kantaa Targa 45 hienosti klassisen sportcruiserin piirteitä.
Osasto: 7f141

GALEON 400 FLY

Puolalainen Galeon on valittu eri malleillaan lukuisia kertoja Messujen Matkamoottoriveneeksi, ja uusi 400 Fly on varmasti taas tyrkyllä. Ja ihan aiheesta. Galeonin työnjälki on hienoa ja tilankäyttö tehokasta. Lopputuloksena on yleensä viihtyisä matkavene, eikä uusi 400 Fly tuskin tuota pettymystä. Lisävarustelistalta löytyy Galeonin tavaramerkiksi muodostuneet avattavat laitaterassit.

NORD STAR 31 PATROL

Nord Starin menestys isojen yhteys- ja matkaveneiden markkinoilla alkoi aikoinaan juurikin 31:sta. Nyt on uuden mallisukupolven aika. Ennakkotiedot ovat tätä kirjoitettaessa vielä kortilla, eikä tietokoneluonnos paljoa kerro. Pyörää ei ole tarvinnut keksiä uudelleen, vaan Nord Star luottaa yhä tuttuun ympärikuljettavaan kansiratkaisuun.
Osasto: 6f80

NORDKAPP GRAN COUPE 905

Norjalainen Nordkapp hyppää bowridereista ja daycruisereista nopeiden perämoottorilla tai kahdella varustettujen hyttiveneiden luokkaan. Gran Coupe soveltuu yhteysveneeksikin, mutta siinä painottuu retki- ja matkaveneilykäyttö ja mahdollisuus monipuoliseen veneessä oleskeluun. Syvä v-runko lupailee Nordkappille tunnusomaista ajettavuutta ja suorituskykyä.
Osasto: 6d50

SUNSEEKER PREDATOR 60 EVO

Sunseekerin Predator 60 Evo on ennakkotietojen mukaan messujen suurin moottorivene. Sen majoituskannella on kolmesta makuukajuutasta, kahden toiletista, pentterista ja aamiaisdinetistä muodostuva tilaratkaisu. Perään saa vielä optiona yhden hengen miehistöhytin. Pääkannella tilan jakajana toimii lasiseinä, tosin vain silloin kun se ei ole avattuna. Sen molemmin puolin on muhkeat sohvat. Lasikatto kansisalonkia, mutta jos se ei riitä, suuri osa katosta aukeaa napin painalluksella.
Osasto: 7b130

WINDY 39 CAMIRA

Norjalainen Windy tekee paluun Suomen markkinoille tyylipuhtaalla 39 Camira -sportcruiserilla. Viimeistely, laatuvaikutelma ja hienot ajo-ominaisuudet kuuluvat yhä Windyn valtteihin, mikä näkyy myös hinnassa. Kannen alla on kaksi makuukajuuttaa, erillisellä suihkukomerolla varustettu toiletti, oleskelu- ja matkustustilat on ulkona. Vaikka Camiralla on tarkoitus pääasiassa paistatella päivää, ei pohjolan arkirealismia ole unohdettu. Ison avotilan ja ohjaamon suojaksi saa nostettua toimivaksi todetun ajokuomun.
Osasto: 7f141

PURJEVENEET

BENETEAU OCEANIS 30.1

Beneteaun Oceanis-sarjan uusi aloituskoko on Suomen saaristosokkeloihinkin hyvin sujahtava 30.1. Sen tilat ja käsiteltävyys ovat viime vuosituhannen verrokeihin nähden aivan uudessa luokassa. Tilat vastaavat hyvinkin vanhoja 33-jalkaisia, käsiteltävyyden keveys ja helppous taasen vanhoja 27:ja. Beneteaulla on messuhallissa rivissä myös Oceanis 38.1:n Performance-versio.

HANSE 348

Saksalaiselta Hanselta nähdään messuilla tuore 348. Sekin on kokonsa ja käsiteltävyytensä puolesta kuin kotonaan Suomen vesillä. 348:n tilankäyttö on nykypursien tapaan hämmästyttävän tehokasta. Messuilla näytetään kahden makuukajuutan, ison säilytystilan ja suihkukomerollisen toiletin versio, mutta kahdesta jälkimmäisestä tinkimällä tarjolla on myös kolme makuukajuuttaa.

.

Katso Venemestari-lehden yhteenveto esillä olevista veneistä

 

 

OSTA LIPUT