Skip to content

Uusi elämä veneelle Venemestarin Telakalta

Venemestarin Telakalta vinkkejä veneen huoltoon ja kunnostukseen

Ohjelma

Venemestarin Telakalta vinkkejä veneen huoltoon ja kunnostukseen

Venemestarin Telakalla hallissa 3 kunnostetaan Windy 31 -moottorivenettä ja Vator O’Day Day Sailer -päiväpurtta. Ammattilaiset ovat paikalla esittelemässä työnäytösten kautta synteettisen Flexiteekin, Wilks törmäyslistojen, seinä- ja kattoverhoilumateriaalien,  ja dieselkäyttöisen vesilämmittimen asennusta sekä potkurien, akselien ja perävetolaitteiden Propspeed -pinnoitusta.  Telakalla kerrotaan sähkömoottorin asentamisesta soutu-, pien- ja purjeveneisiin, vesipatjojen homehtumisen ennaltaehkäisystä, veneverhoilusta ja telakointi- ja korjaamopalveluista.

Jo usean vuoden ajan moottoriveneisiin liittyvää ohjelmaa on tuottanut Jan Sjölund, joka on Venemestari-lehden ja Totalveneen päätoimittaja.

Venemestarin Telakalla tekijät kertovat veneen kunnossapidosta ja näyttävät käytännössä miten venettä kunnostetaan ja huolletaan. Jani on mukana vuosittain venelehtien toimittajien Vene Båt Messujen veneet valinnassa, jossa venemessuilla esillä olevista uutuuksista palkitaan kiinnostavin retki- ja yhteysvene, matkavene ja avovene. Lisäksi Jani on mukana kansainvälisessä Best of Boats Award -raadissa, joka valitsee vuosittain kiinnostavimmat uutuudet kansainvälisestä venetarjonnasta. Suomalaiset veneet ovat pärjänneet näissäkin kisoissa hyvin.

 

Janin kiinnostus veneitä kohtaan heräsi, kun hän kymmenen vuotiaana vieraili ensimmäistä kertaa venemessuilla

Ennen sitä Jani oli keräillyt intohimoisesti tietoja autoista. Oli sattuman kauppaa, että hän meni Venepörssiin töihin eikä jatkanut autojen parissa. Veneet veivät Janin mennessään ja voi sanoa, että hänen elämäänsä kuuluu nyt erittäin paljon veneilyä ja erityisesti moottoriveneitä. Helsingin venemessut Jani muistaa innostavana tapahtumana, joka vain lisäsi veneilykuumetta. Vene 25 Båt -messuilla Jani halua kertoa veneilyn ilosanomaa ja sitä, miten monipuolista veneily on. Kyse ei ole vain isoista ja hintavista veneistä, vaan harrastus on mahdollinen kaikille.

Vene 25 Båt -messuilla on esillä paljon suomalaisia moottoriveneitä. ”Suomalainen veneteollisuus on kansainvälisesti arvostettua ja aktiivista tuotekehitystä tapahtuu alalla koko ajan. Veneitä on kaikissa kokoluokissa ja yksi suomalaisen veneteollisuuden hienouksista on se, että se panostaa vahvasti myös suosittuihin pieniin veneisiin, jotka ovat erittäin laadukkaita”, toteaa Jan Sjölund.

Helsingin kansainväliset Vene Båt -venemessut on vuoden ykköstapahtuma sekä nykyisille, että tuleville veneilijöille. Jani korostaa myös tapahtuman merkitystä tuleville sukupolville. Veneilijöiksi tullaan venemessuilla!

Yhteistyössä

Kaikki veneestä ja veneilystä!
Venemestari-lehti keskittyy käytännön veneilyyn nautintoa unohtamatta.
Yli 100 sivua joka numerossa!
TILAA LEHTI!