Skip to content

Teemana kalastus – kalastusoppaita, käsityövieheitä ja asiaa vastuullisuudesta

Kalastus on monen veneilijän suosikkiharrastus. Vene 21 Båt verkossa -tapahtumasta saat paljon hyödyllistä tietoa ja teet hankintoja aina kalastusveneistä kalastustarvikkeisiin.

Kalastus

Tutut kalastusoppaat kertovat vinkkejä ja opastavat kalastuksen saloihin. Ohjelmassa myös asiaa vastuullisuudesta kalastuksessa ja kotimaisia vieheentekijöitä.

Kalastusopas Jani Ollikainen – Fishing guide 

Kalastusopas, Buster-kalastusveneiden brändilähettiläs  Jani Ollikainen järjestää räätälöityjä kalastusmatkoja sekä kalastusoppaan palveluja Turun ja Uudenkaupungin saaristossa.

Janin Buster XL:n kotisatama on keskellä vivahteikkainta saaristoa sijaitseva Merimasku. Naantalin tuntumasta on helppo lähteä kalastusretkelle esimerkiksi Taivassaloon, Kustaviin, Rymättylään tai Uudenkaupungin vesille. Kalastusmatka voi suuntautua myös AurajoenNautelankoskelle,  Merikarvianjoelle, Perniön Lohenrenkaan virkistyskalastuskohteeseen tai Säkylän Pyhäjärvelle.  Janille tuttu vesistö on myös Itä-Lapin suosituimpiin perho- ja heittouistelukohteisiin kuuluva erämainen Kairijoki.

Pienemmille kohteille Janin mukaan lähtee helposti liikuteltava Buster Mini keulamoottoreineen. Isompi ryhmä saadaan vesille jykevällä Buster Magnumilla tai lämpimällä hyttiveneellä, Buster Cabinilla.

Mika Vornanen – Haukikoira kalastuspalvelut

  • Fishing Team Europe vice Captain
  • Lund Ambassador
  • Mercury Pro Team Captain
  • MotorGuide Pro Staff
  • Fox Rage Fishing Consult
  • PowerPole Pro Staff
  • Lew’s brand Ambassador
  • Vuoden kalastusopas 2016
  • Freelancer toimittaja
  • Viehe- ja kalastusväline innovoija

 

mikavornanen.com

Facebook

Puh.: +358 50 62 811

Email: haukikoira@gmail.com

Instagram: mika_vornanen

 

Mika ”Haukikoira” Vornanen on päätoiminen kalastusopas vuodesta 2010, yli 40 vuoden kokemuksella suurhauenkalastuksesta. Hän on valikoivan kalastuksen puolestapuhuja, jonka kotivesiä ovat eteläinen merialue. Mika kalastaa myös mielellään Malediiveilla ja järjestää kalastusmatkoja myös sinne.

Kalusto: Lund – Mercury – MotorGuide – Lowrance – PowerPole

Motto: Kalaonnea, kaikille jotka sitä tarvitsevat

Käsityöläisten tori

Norolan & Vene 21 Båt: kotimaiset käsityövieheet

Norolan & Vene 21 Båt: kotimaiset käsityövieheet on jatkumoa viime vuoden Venemessuilla lanseeratulle Käsityökorttelille. Viimevuotinen Vene Båt-messujen historian ensimmäinen käsityökortteli sai hienon vastaanoton niin osallistuneilta käsityöläisiltä, kuin yleisöltäkin ja oli näyteikkuna kotimaiseen vieheen- ja vapojen rakennukseen.

Norolanilla on siis kunnia järjestää virtuaalisten Vene 21 Båt -messujen kotimaisten käsityövieheiden osio. Kotimaiset käsityövieheet käy läpi suomalaista vieheenrakennusperinnettä tuoden videoina ja tarinoina työtä esille.

Suomessa vieheenrakennuksessa on perinteisesti erittäin kova taso koko maailman mittakaavassakin. Tästä taidonnäytteenä Norolan ja muut yhteistyökumppanit ylpeänä esittävät Vene 21 Båt -messuille räätälöityjä paketteja, joissa yhdistyy kunkin valmistajan suosikkivieheet. Viehepaketit ovat ennennäkemättömiä, sillä näin kattavaa yhteistyötä eri valmistajien välillä ei ole aiemmin ollut!

Tutustu tarkemmin kotimaisiin käsityöläisiin ja tarjouksiin Norolan & Vene 21 Båt: Kotimaiset käsityövieheet Youtubessa
Heta Vaappu on yritys Hämeenlinnalaisen Aki Leppäsen takana. Akilla on tarjolla monipuolinen kattaus vaappuja ja tasapainopilkkejä käytännössä kaikkien kotimaisten petokalojen pyyntiin. Kalastajat ovatkin tunnistaneet käsintehdyt Heta Vaaput loistaviksi ottipeleiksi!
Norolan on syntynyt Jyrki Kasasen rakkaudesta kalastukseen, käsityöhön ja kaupan tekemiseen. Kaikissa Norolanin vieheissä yhdistyy 100% kotimaisuus, intohimo tuotekehitystä kohtaan ja koruntekemisestä tutut tekniikat.
Jos haaveissasi on jättikuha tai suurhauki, Johnny Baits on valintasi. Johnny Baits eli Jouni Rajamäki on erikoistunut hauen ja kuhan kalastukseen tarkoitettuihin kumeihin. Käsityöt ovat aina olleet Jounin mieleen ja vieheiden valmistus alkoikin haukijerkeistä ja häntyreistä viitisen vuotta sitten.
Tunnettu vavanrakentaja Martin Harjunpää on modernin suomalaisen vavanrakennusperinteen pioneeri. Martinilta valmistuu vavat niin laituripilkkimisen kevyistä ja hennoista morrivavoista aina valtamerikalastuksen vaatimustasoon asti.
Tmi Perza-vaaput on Mikkeliläisen 33-vuotiaan Jarno Viljakaisen yritys, joka on meritoitunut upeilla menestyksekkäillä käsintehdyillä kuha- ja kirjolohivaapuilla!
Tunkkionki on Janne Parviaisen kotimainen kilpauistelijoiden kanssa kehitetty vaappu erityisesti kuhalle ja hauelle. Tunkkionki on voittanut mm. Erä-lehden vuoden kuhaviehe -tittelin.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) edistää vastuullista vapaa-ajankalastusta, joka kestävällä tavalla ja monipuolisesti hyödyntää luontaisesti uusiutuvia kalakantoja.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry

Kierrätä vanhat jigit uusiksi

Haukitehtailla haukikannat kuntoon

 

Kalastus on suomalaisen veneilijän suosikkiharrastus

Kalastus on veneilijöille suosittua puuhaa. Kalastus tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja takuulla tuoretta purtavaa veneessä. Kalojen pyydystäminen on myös yksi Suomen suosituimpia harrastuksia, sillä arvioiden mukaan kaksi miljoonaa suomalaista kalastaa joskus – osa satunnaisesti, osa hyvinkin aktiivisesti.

 

Onkia voi ilman lupia ja maksuja

Voit onkia ja pilkkiä ilman lupia ja maksutta. Huomioi kuitenkin koski- ja virtapaikat vaelluskalojen reiteillä. Nämä on yleensä merkitty kieltomerkein. Myös joissain erityiskohteissa onkiminen ja pilkkiminen saattaa olla kiellettyä tai luvanvaraista. Onkimiseen riittää yksinkertaisimmillaan vapa, koho, siima ja koukku kastemadolla. Kalastus sopii varsinkin perheen pienemmille hyväksi tavaksi aloittaa kalastaminen. Onkiessa ja pilkkiessä pääsee myös pysähtymään hyvin ja rentouttaa mielensä.

 

Virvelöinti sopii hyvin veneilijälle

Veneilijän kalastukseen sopii erinomaisesti virvelöinti. Välineitä löytyy moneen lähtöön ja alkuun pääsee jo pienillä hankinnoilla. Uistimiin voi halutessaan upottaa suuriakin summia ja kehitys on mennyt hurjasti eteenpäin. 18–64-vuotiaat kalastajien tulee maksaa kalastonhoitomaksu (www.eräluvat.fi).

Lisätietoja kalastus -aiheesta ja muistakin venemessujen aiheista messuklubista

Tilaa Vene Båt -messuklubikirje. Saat rahanarvoisia lippuetuja, kuulet ensimmäisenä messujen tarjonnasta ja saat vinkkejä veneilyyn, kalastukseen ja vesiurheiluun.

Liity Vene Båt -messuklubiin