Skip to content

Kalastus on suomalaisen veneilijän suosikkiharrastus

Kalastus on veneilijöille suosittua puuhaa. Kalastus tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja takuulla tuoretta purtavaa veneessä. Kalojen pyydystäminen on myös yksi Suomen suosituimpia harrastuksia, sillä arvioiden mukaan kaksi miljoonaa suomalaista kalastaa joskus – osa satunnaisesti, osa hyvinkin aktiivisesti.

Onkia voi ilman lupia ja maksuja

Voit onkia ja pilkkiä ilman lupia ja maksutta. Huomioi kuitenkin koski- ja virtapaikat vaelluskalojen reiteillä. Nämä on yleensä merkitty kieltomerkein. Myös joissain erityiskohteissa onkiminen ja pilkkiminen saattaa olla kiellettyä tai luvanvaraista. Onkimiseen riittää yksinkertaisimmillaan vapa, koho, siima ja koukku kastemadolla. Kalastus sopii varsinkin perheen pienemmille hyväksi tavaksi aloittaa kalastaminen. Onkiessa ja pilkkiessä pääsee myös pysähtymään hyvin ja rentouttaa mielensä.

Virvelöinti sopii hyvin veneilijälle

Veneilijän kalastukseen sopii erinomaisesti virvelöinti. Välineitä löytyy moneen lähtöön ja alkuun pääsee jo pienillä hankinnoilla. Uistimiin voi halutessaan upottaa suuriakin summia ja kehitys on mennyt hurjasti eteenpäin. 18–64-vuotiaat kalastajien tulee maksaa kalastonhoitomaksu (www.eräluvat.fi).

Kalastus isosti esillä venemessuilla

Kalastus on Vene Båt -messuilla omana alueenaan. Esillä on kalastukseen soveltuvia veneitä, vehkeitä ja varusteita kaikuluotaimista, uistimiin ja kalastusoppaiden vinkeistä kalastusaltaisiin. Kalastusoppaat ovat nykyään oman alansa supertähtiä, joiden esityksiä pääsee seuraamaan messulipun hinnalla.

Venemessuilla teet hyviä hankintoja kalastukseen

Kalastusoppaat antavat vinkkejä kalastusveneiden hankintaan

Kalastusoppaat ovat suosittuja hahmoja, joiden vinkkejä ja ohjeita pääset kuulemaan messuilla

Lisätietoja kalastus -aiheesta ja muistakin venemessujen aiheista messuklubista

Tilaa Vene Båt -messuklubikirje. Saat rahanarvoisia lippuetuja, kuulet ensimmäisenä messujen tarjonnasta ja saat vinkkejä veneilyyn, kalastukseen ja vesiurheiluun.

Liity Vene Båt -messuklubiin