Skip to content

Logikirja

Venemessujen logikirja tarjoaa ideoita ja vinkkejä veneilijöille, kalastajille ja kaikille vesillä harrastajille. 

Inspiroidu venemessujen logikirjoitusten parissa

Veneen kevätkunnostuksessa huomioitavia asioita

Ison osan lujitemuoviveneen omistaja voisi tehdä jo syksyllä, mutta normaalisti ne jäävät kevääksi. Syksyllä olisi viisasta käydä vene läpi ja tehdä muistilista asioista, jotka kaipaavat toimenpiteitä. Veneilykauden jälkeen puutteet ovat hyvin tiedossa, mutta keväällä talven jälkeen ne ovat jo unohtuneet. Ja sitten sama pikkuvika vaivaa taas uuden kesän, kun sitä ei ole muistanut laittaa kuntoon. Katso allaolevasta luettelosta veneen kevätkunnostukseen liittyvät kohdat ja nautit tulevasta veneilykaudesta enemmän ja turvallisemmin.

Lue ohjeet >>

Nelitahtiperämoottorin keväthuolto

Moottori pysyy kunnossa kunhan sen huoltaa. Kari Martiskainen Omniasta kertoi Venemessujen Venemestarin Telakka -ohjelma-alueella, mitä moottorin keväthuollossa tehdään ja milloin toimet on hyvä tehdä. Katso lista tarpeellisista toimenpiteistä ja liikut turvallisemmin vesillä.

Katso ohjeet >> 

Milloin tarvitsen kalastusluvan?

Kalastuslupa on tarpeen suojellaksemme kalakantojamme. Käytetyillä maksuilla voidaan hoitaa kalavesiä ja turvataan kalastusmahdollisuuksia. Yleisesti ottaen kalastuslupa tarvitaan aina kun kalastat muilla välineillä kuin ongella tai pilkkien. Kalastuslupaa ei tarvitse myöskään jos olet alle 18-vuotias tai yli 64-vuotias. Luvista vastaa Metsähallitus, joka myy kalastuslupia vapa- ja pyydyskalastukseen sekä ravustukseen valtion vesialueilla. Lupatuotot käytetään kalavesien hoitoon ja kalastusmahdollisuuksien turvaamiseen. Lisäksi Metsähallitus kerää valtion veroluontoisen kalastonhoitomaksun.

Lue lisää >>

Veneily lasten kanssa

Veneily on hauskaa ja monipuolista perheen yhteistä tekemistä. Kaikenikäiset nauttivat veneilystä, mutta ennen harrastuksen aloittamista kannattaa ottaa niin veneilyn liikennesäännöt kuin veneessä käyttäytyminenkin yhdessä haltuun. Ja muistaa, että veneilyyn pätee sama kuin muuhunkin oppimiseen: harjoitus tekee mestarin!

Lue lisää >>

.

Moottoriveneen syyshuolto

Tsekkaa 12 kohdan muistilistan avulla, että kaikki tarpeellinen on hoidettu ennen veneen talviteloille asettamista. Kun teet syyshuollon kerralla kunnolla, voit keväällä aloittaa hyvillä mielin ja helposti uuden veneilykauden.

Lue lisää >>