Skip to content

Klassikkoveneitä venemessuilla!

  • Mahogany Yachting Society ry:n klassiset veneet -osaston helmet 2024
  • Puuveneveistäjät ry:n veneitä

OSTA LIPUT

Tutustu klassikkoveneisiin!

Puuveneveistäjät ry

Puuveneveistäjät ry:n osastolla perinteet kohtaavat nykypäivän. Ekologisuutensa, ominaisuuksiensa ja yksilöllisyytensä ansiosta puuvene on ajankohtaisempi kuin koskaan. Osastolla on monipuolinen kattaus sekä uusia että kunnostettuja veneitä, todellista silmän- ja sielunruokaa.

Kiisla

Viime vuoden messuilla ensiesiintymisensä tehnyt Puuveneveistäjät ry:n 2000-luvun puuvene Kiisla, on esillä jälleen, mutta muunnettuna tuulilasiversioksi. Kiisla on 6,5 metriä pitkä moottorivene, jonka tekee ainutlaatuiseksi sen ekologisuus. Uusiutuvien rakennusmateriaalien lisäksi vene kulkee pienellä teholla, se on alusta lähtien suunniteltu puoliliukuvaksi. Vene soveltuukin erinomaisesti myös sähkömoottorille, jo 10 kW teho riittää miellyttävään 10-14 solmun nopeuteen, täydelläkin lastilla. Veneen on suunnitellut puuveneveistäjien toiveiden mukaisesti Jarmo Häkkinen. Kiisla on Puuveneveistäjien haaste ja vastaus valveutuneelle kuluttajalle, joka oivaltaa nopeuden pudottamisen sekä puisen rakenteen mukanaan tuomat edut: ympäristöystävällisyys, mukavuus, nautinnollisuus.

Kiislan prototyyppi rakennettiin Norboats Ky:n ja Nordic Craftin yhteistyönä syksyllä ja talvella 2022-23. Jatkossa kaikilla Puuveneveistäjät ry:n jäsenillä on oikeus myydä ja rakentaa mallia.

Lisätiedot: www.puuveneveistajat.fi/kiisla

Caledonia Yawl ja Ness Yawl

Nordic Craftin käytännölliset ja merikelpoiset retkipurret perustuvat Shetlannin saarten perinteisiin työveneisiin. Rakenne on kuitenkin moderni sallien kuivasäilytyksen sekä traileroinnin. Caledonia Yawl on suunnittelija Iain Oughtredin mallisarjan kantavin ja tilavin, soveltuen erinomaisesti usean hengen tai perheen retkipurreksi. Hyvin purjehtiva, merikelpoinen ja tilava Caledonia Yawl on erinomainen valinta retkipurreksi Suomen saaristoon tai lukuisille järville. Nostokölin ja -peräsimen ansiosta rantautumien luonnonsatamiin on helppoa, kevyt runko on vaivatonta kuljettaa, laskea ja nostaa trailerilla.

Ness Yawl on pursista kapeampi, vain 1,6 m leveän rungon,  sekä suhteellisen tasaisen pohjan ansiosta pursi on hyvin nopea. Tuulen tyyntyessä Ness Yawl liikkuu hyvin myös airoilla. Rikiltään myös Ness Yawl on Loggertti-jooli. Lisätiedot: www.nordiccraft.fi/caledonia-yawl-ness-yawl

Wäinö


Saimaan Puuveneen
Wäinö on eteläsavolainen perinnesoutuvene, joka on tehty mäntyvanerista ja varustettu tervan tuoksulla! Wäinö on mahdollista tilata myös Vendia venelaudasta rakennettuna. Puu- ja veneverstas Remosen Jäppi 2 on mäntylautainen soutuvene, joka on veistämön malliston suosituin venemalli.  Sekä Wäinö että Jäppi 2 olivat viime kesänä Vene-lehden soutuvenetestissä, jossa molemmat veneet saivat testaajilta kiitosta. Perinteinen suomalainen puinen soutuvene on vuosisatojen huippuunsa hioma ekologinen käyttöesine, jota on vaikea panna paremmaksi.
Lisätiedot: www.saimaanpuuvene.fi, www.puujaveneverstas.fi

Kunnostetuista veneistä edustettuina ovat Veneveistämö T. Virtasen Kral 700 Open Bow, Veneveistämö J. Palviaisen Vesimäkärä sekä Veistoveneen kunnostama Storebro Solö.

Kral 700 Open Bow

Näytteillä oleva Kral 700 Open Bow kävi läpi täydellisen kunnostuksen Teemu Virtasen ja hänen tiiminsä toimesta. Veneen on suunnitellut Adnan Sapmaz ja Kral-veneet valmistetaan Turkin Tuzlassa, veistämö perustettiin 1985. Kral 700 Open Bow on Suomessa hieman harvinaisempi vene, malli on erinomainen daycruiser-tyyppiseen käyttöön. Alun perin suunnitelmissa ollut puupintojen kunnostus ja pintakäsittely laajeni mittavaksi kunnostusprojektiksi, jossa vene ja sen tekniikka läpikäytiin perusteellisesti.
Lisätiedot: www.veistamovirtanen.fi

Vesimäkärä

Vesimäkärän juuret juontavat 60-luvulle, jolloin ensimmäiset vesimäkärät rakennettiin Tekniikan Maailman piirustusten mukaan nopeiksi kilpaveneiksi. Venettä on rakennettu useamman kokoisena ja keulan muoto on vanhemmissa malleissa ollut terävämpi kuin uudemmissa. Esillä oleva kunnostettu Vesimäkärä tai Mäkäräinen, joskus Kirpuksikin kutsuttu, on vanhempaa ja suurempaa mallia, jonka pohjassa on enemmän V-kulmaa. 20 hevosvoimainen kone liikuttaa kevyttä venettä iloisesti.
Lisätiedot: www.veneveistamo-palviainen.com

Storebro Solö

Veistoveneen kunnostama Storebro Solö on rakennettu 60-luvulla ja venemallia voi sanoa todelliseksi ruotsalaiseksi puuveneklassikoksi. Storebro veneitä rakennettiin Ruotsissa mahonkisina 1950 ja -60 luvuilla ja suosituinta Solö Ruff -mallia rakennettiin runsaat 600 kappaletta. Lisätiedot: www.veistovene.com

Vendia venelauta

Vendia Woods valmistaa Vendia venelautaa sekä rakentaa valmistamastaan venelaudasta limisaumaisia Käenniemi soutuveneitä. Vendia venelauta taipuu myös moneksi – venemessuilla Vendia tuo esille venelaudasta rakennetun SUP-laudan. Lisätiedot: www.vendia.fi

Puuveneveistäjät ry järjestää messuilla perinteisesti myös venearpajaiset. Tänä vuonna voittona on perinteinen Kymenlaakson soutuvene veneilyvarustein, arvoltaan 7.000 euroa. Veneen on veistänyt Harri Välimäki Naveste Oy:stä.

Tervetuloa kokeilemaan arpaonnea osastollemme ja tutustumaan esillä oleviin veneisiimme sekä keskustelemaan veistäjiemme kanssa! Meidät löydät 7-hallista tutulta  paikalta

Mahogany Yachting Society ry

Boesch

Sveitsiläinen Boesch edustaa klassista vesihiihtovenetyyppiä. Vuonna 1967 valmistunut mahonkivene on 5,1 metriä pitkä ja varustettu 270 hv v8 vm 2010 Mercruiser vesihiihtomoottorilla. Boesch tekee edelleen samanlaisia veneitä vesiurheilijoille ja huviveneilijöille.

DN jääpursi 

Mahonkisella rungolla varustettu DN jääpursi on rakennettu Virossa Haapsalussa 1997 Endel Vooremaan toimesta rakennuttajanaan edesmennyt virolainen purjehdusmestari Agu Toomingas. Jääpursi oli alun perin rikattu alumiinimastolla, mutta nykyisessä kilpakunnossa se on varustettu hiilikuitumastolla. Kyseinen pursi oli kilpailukäytössä Toomingasilla vuosituhannen vaihteessa, jonka jälkeen se jäi hänelle varapurreksi.

Latolöytö

Nykyään pursi on Kimmo Viljamaan omistuksessa ja on aktiivisessa kilpakäytössä. Osastolla esittelyssä oleva avovene on latolöytö, joka on käynyt läpi perusteellisen kunnostusprosessin. Viisimetrinen mäntyrunkoinen raato sai uusia pohja- ja kylkilautoja sekä peräpeilin. Vene on hyvä esimerkki siitä, kuinka epätoivoisestakin raadosta voi saada käyttökelpoisen veneen.

 

MYS:n osastolla esillä myös:

 

  • Amerikkalainen 1940-luvulla tehty mahonkinen pikavene, jossa 35 hv Mercury klassikkomoottori. Vene on tuotu Järvi-Suomeen 1950-luvulla.
  • Mahonkinen ja upeasti säilynyt 4 metrinen M&A Seppälän veistämön avovene. Vene edustaa klassista puuveneveistoa ja suunnittelua 1960-luvulta. Veneen on viimeistellyt näyttelykuntoon espoolainen veneveistäjä Rauno Tuovinen.
  • 5,5 metriä pitkä perinteinen hart top -mahonkiretkivene, joka on kunnostettu veneveistäjä Jonatan Reuterin toimesta 2023.
  • 5.5 luokan kölivene Lotten L 45

OSTA LIPUT