Skip to content

Itämeri voidaan pelastaa. Baltic Sea Action Group näyttää, miten se tehdään.

Baltic Sea Action Group on venemessujen yhteistyökumppani vuonna 2025.

Baltic Sea Action Groupista

Liity klubiin - tilaa uutiskirje

Baltic Sea Action Group on Vene 25 Båt -messujen hyväntekeväisyyskumppani

Kolme neljäsosaa Itämerestä on vielä elossa. Toivoa siis on, mutta teot eivät voi odottaa. Itämeri tarvitsee tieteellistä tutkimusta, poliittisia päätöksiä sekä yritysten ja jokaisen ihmisen konkreettisia tekoja.

Baltic Sea Action Group pelastaa Itämeren toiminnalla ja joukkovoimalla. Saamme mukaan kaikki tarvittavat tahot ministereistä maanviljelijöihin. Teemme rohkeita kokeiluja ja tekoja siellä, missä vaikutus on suurin. Luomme esimerkkejä, joita muiden on helppo seurata.

Tässä pari esimerkkiä

Aloitteestamme suojeltiin 4 800 hehtaaria Itämeren ainutlaatuista meriluontoa Gullkronan saaren ympäriltä vuonna 2022. Näin turvattiin mm. 64 riuttaa, 17 laguunia ja 10 hiekkasärkkää, jotka ovat suojelua kaipaavia luontotyyppejä. Samalla loimme yksityisen suojelualueen perustamisen mallin, jota muiden maanomistajien on helppo seurata. Lue lisää >>
Itämerellä kulkee joka hetki 2 000 rahtilaivaa, ja ne saavat täysin laillisesti purkaa jätevetensä mereen. Siksi käynnistimme Ship Waste Action -kiertotalousyhteistyön, jossa rahtialusten jätevesistä tehdään mm. biopolttoainetta. Yhteistyön ansiosta maihin purettujen jätevesien määrä on yli kolminkertaistunut kahdessa vuodessa. Lue lisää >>

Tule mukaan! Pidetään yhdessä Itämeri kesäkunnossa!

Osallistu lahjoittamalla

BSAG tarvitsee lahjoituksia pystyäkseen toimimaan. Käytämme lahjoitukset yhteistyöhön, jolloin niiden vaikutus moninkertaistuu.

Osta kausilippu Itämereen lippuautomaatista Vene 25 Båt -messuilta tai verkkokaupasta. Voit myös lahjoittaa MobilePaylla lyhytnumeroon 32111. Kun pidetään yhdessä merestämme huolta, voimme nauttia siitä tulevinakin vuosina.

Koe osastollamme Itämeren uskomaton vedenalainen kauneus

 Upeimmillaan Itämeremme pinnan alla on vielä väriä, kauneutta ja elämää ihan vilisemällä. Tule ihastelemaan kotoista ”Karibiaa” osastollemme 7f102, jonne kumppanimme Biodiversea tuo VELMU-ohjelmassa kuvatut henkeäsalpaavat vedenalaiset maisemat.

Muista myös kuunnella paneelikeskustelumme Itämeren polttavimmista kysymyksistä. Tarkennamme messuohjelmistoamme lähempänä ajankohtaa.