Skip to content

VENE 20 BÅT -MESSUJEN VENEET ON VALITTU

Vene 20 Båt -messuilla valittiin nyt jo 22. kertaa Messujen veneet esillä olevista uutuuksista.

Messujen avoveneeksi valittu AMT 165 BR on hyvin suunniteltu ja laadukkaasti valmistettu vene, jonka tilankäyttö on tehokasta. Alle viiden metrin koosta huolimatta veneessä on tilaa kuudelle henkilölle ja suuremmista veneistä tuttuja ratkaisuja, kuten yhdessä tasossa olevat uimatasot sekä yksiosainen pulpettien väliovi. Kohtuullisen tehotarpeen ja painon ansiosta AMT 165 BR:ää on helppo käsitellä ja kuljettaa, minkä lisäksi sen hankintahinta ja käyttökulut jäävät kohtuullisiksi.

Messujen retki- ja yhteysvene TG 7.9 KingCruiserissa on kokoluokkansa tilavin hytti, jossa on runsaasti istumapaikkoja ja säilytystiloja. Keula-avotilanjakaminen kulkutilaan ja minikajuuttaan on uusi ja rohkea ratkaisu, joka tuntuu toimivalta. Minikajuutan varustelumahdollisuudet sekä taka-avotilanyksityiskohdat parantavat veneen retkikäyttömahdollisuuksia. TG:n tehosuositus on kiitettävän maltillinen, mikä osaltaan mahdollistaa erittäin kilpailukykyiset hinnat, tehden kokonaisuudesta erittäin houkuttelevan.

Messujen matkavene Beneteau Swift Trawler 30 sopii rentouttavaan venematkailuun mainiosti. Sen asuttavuus on hyvä ja etenkin pentteri toimiva. Veneessä on helppo liikkua, mitä korostaa sisäohjaamon sivuliukuovi sekä avattavat laitaportti ja peräpeili. Beneteaun yksi dieselmoottori ja akseliveto muodostavat yksinkertaisen luotettavan voimansiirtoratkaisun, jonka huollontarve ja ylläpito on vähäistä. Myös veneen hankintahinta on kokoluokka huomioiden kohtuullinen.

Vene 20 Båt -messuilla esitellään 500 venettä, joista venelehtien toimittajista koostuva esiraati valitsi finalistit Messujen veneisiin. Valinnan voittajista teki raati, johon kuuluivat Sampsa Kärnä Eurofins Expert Servicestä, Kippari-lehden toimittaja Karel Kakko, Juhani Pappila Traficomista, Vene-lehden toimittaja Tomi Peurakoski sekä Venemestari-lehden ja Totalvene.fi:n päätoimittaja Jan Sjölund.

Messujen vene -finalistit eri sarjoissa olivat seuraavat:
Messujen avovene: AMT 165 BR, Buster XL, Candela Seven
Messujen retki- ja yhteysvene: Nimbus T8, Nordkapp Gran Coupe 905, TG 7.9 KingCruiser
Messujen matkavene: Axopar 37 XC, Beneteau Swift Trawler 30, Fairline F//Line 33