Skip to content

Vene 21 Båt verkossa -tapahtuman veneet on valittu

Vene 21 Båt verkossa valittiin nyt jo 23. kertaa Messujen veneet. Poikkeuksellinen aika ja venemessujen siirtyminen verkkoon lisäsivät purjevenetarjontaa ja toisaalta vaikeuttivat moottoriveneiden arviointia, kun veneet eivät olleet nähtävillä.

Vene Båt -messujen yhteydessä valitaan vuosittain Messujen veneet, joita tänä vuonna valittiin kaksi. Messujen moottorivene on Marex 330 ja Messujen purjevene Scandi 42.

Marex 330 Scandinavia

Messujen moottoriveneeksi valittu Marex 330 Scandinavia on hyvin suunniteltu ja laadukkaasti valmistettu vene, jossa on mukavat ja toimivat asuin- ja oleskelutilat sekä sisällä että ulkona. Vene sopii loistavasti Suomen vaihteleviin olosuhteisiin, sillä suljettavan kansisalongin, suurteen kattoluukkujen sekä näppärästi verhomaisesti toimivien avotilan kuomuseinien ansiosta veneessä viihtymisen edellytykset ovat kunnossa sekä auringon paisteessa että haasteellisemmissa olosuhteissa.

Scandi 42

Messujen purjevene Scandi 42 on uusi kotimainen purjevenemalli, joka nousee suoraan kansainväliselle tasolle. Vene on tyylikäs mutta myös käyttötarkoitukseensa harkitun toimiva ja viimeistelty yksityiskohtia myöden laadukkaasti, eikä purjehdusominaisuuksista ole kansisalonkiratkaisusta huolimatta tingitty.

Messujen veneet valittiin Vene 21 Båt verkossa -tapahtumaan osallistuvien veneyritysten uutuusveneistä. Valinnan voittajista teki raati, johon kuuluivat Sampsa Kärnä Eurofins Expert Servicestä, Juhani Pappila Traficomista, Vene-lehden toimittaja Tomi Peurakoski, Venemestari-lehden ja Totalvene.fi:n päätoimittaja Jan Sjölund ja Kippari-lehden toimituspäällikkö Ismo Virta.