Skip to content

Lasten venemessut

Kun lapset viihtyy, koko perhe viihtyy!
Venemessuilla on runsaasti nähtävää ja koettavaa lapsille.

 

 

 

 

 

 

Lasten veneretkikartta

Haluatko suorittaa erilaisia tehtäviä ja saada palkintoja suunnistamalla messuilla? Lähde mukaan venemessuseikkailulle! Venemessujen retkikartta johdattaa sinut läpi venemessujen ja matkan varrella pääset tekemään hauskoja tehtäviä ja opit uutta. Pisteillä jaetaan tehtävän suorittaneille erilaisia palkintoja!

Seikkailun aikana pääset oppimaan esimerkiksi mistä roskat tulevat mereen ja minne ne menee? sekä tutustumaan poliisin työhön ja ihmettelemään erilaisia moottoreita. Suomen purjehdus ja veneily (SPV) pisteellä on infopisteen lisäksi monipuolinen lastenmaailma. Trapetsilla pääsee kokemaan, miltä tuntuisi nopeilla skiff-veneillä purjehtiminen. Optimistijollasimulaattorissa opitaan purjehtimisen alkeita, ja hengauskiikussa voi haastaa kaverin testaamaan lihasvoimaa. Solmuja opetellaan solmupenkissä ja kestosuosikki bingo innostaa lapset etsimään veneilyaiheisia kuvia osastolta.

Lasten venemessut alkavat eteläisen sisäänkäynnin narikan lähettyviltä, minne löydät opasteiden avulla. Sieltä saat  retkikartan, jonka avulla voit suunnistaa venemessuilla kuin kippari konsanaan!

Mikäli seikkailu voi viedä pikkukipparin kauaksi merille, on hyvä napata lähtöpisteeltä mukaan Nuori Kippari -rintakortti, johon voitte huoltajan kanssa kirjoittaa tietonne.

SPV:n kotisatamana lastenmaailma  

Suomen purjehdus ja veneily (SPV) pisteellä on monipuolinen lastenmaailma. Trapetsilla pääsee kokemaan, miltä tuntuisi nopeilla skiff-veneillä purjehtiminen. Optimistijollasimulaattorissa opitaan purjehtimisen alkeita, ja hengauskiikussa voi haastaa kaverin testaamaan lihasvoimaa. Solmuja opetellaan solmupenkissä ja kestosuosikki bingo innostaa lapset etsimään veneilyaiheisia kuvia osastolta. 

Merenneidot  

Merenneidot Sessa ja Ilona ilahduttavat koko perhettä venemessujen Aalto-alueella. Merenneidot ovat esittäytyvät viikonloppuisin la-su 10.-11.2.2024 ja la-su 15.-16.2.2025 klo 12.30–14.00 ja 14.30–16.00. Merenneidot opastavat kuivalla maalla merenneitojoogassa, johon saa pyrstön lainaan. Lisäksi sukellusaltaalla nähdään merenneitouintiesitys. 

Merenneitojen kanssa voi ottaa yhteiskuvia omalla puhelimella.

Merenneidot löydät Aalto-alueelta läheltä ison altaan ja sukellusaltaan välistä osastolta 1a15. 

Tervetuloa osalliseksi merenneitojen maailmaa! 

Aalto-alueella radio-ohjattavia purjeveneitä, SUP-lautailua ja sukellusta 

Aalto-altaalla koko perhe pääsee testaamaan ja leikkimielisesti kisaamaan radio-ohjattavilla purjeveneillä. Tule testaamaan kuinka purjehtiminen onnistuu. 

Lisäksi Aalto-altaalla on vapaasti testattavissa SUP-lautoja. Suppailua pääsee testaamaan myös ohjatusti. 

Laitesukellusta pääsee kokeilemaan perheen isommat, yli 12-vuotitaat ohjatusti Sea Safetyn sukelluskoulusta. Katso tarkemmat ajankohdat ja lisätiedot täältä.

Katso tarkemmat aikataulut eri ohjelmille täältä.

 

Perheille ohjelmaa 

Radio-ohjattavat purjeveneet, SUP-lautailu, laitesukellus ja merenneidot koettavissa viikonloppuisin.  

Katso koko ohjelma tarkemmin täältä.

 

Esimerkkinä Perhepäivä sunnuntaina 16.2.2025

Monipuolista ohjelmaa ja tekemistä koko perheelle sunnuntaina 16.2. Nappaa sisäänkäynniltä mukaan venemessujen retkikartta, niin matka voi alkaa! Koko perhe pääsee kokemaan monipuolista veneilyyn ja vesiurheiluun liittyvää ohjelmaa, josta muuta poiminta alla.  

Klo 10.30–12.30 radio-ohjattavien purjeveneiden testausta Aalto-altaalla.  

Klo 11.00–11.30 Veneilytaitoja koko perheelle -toimintahetki: solmuja, pelastusliivien pukemista ja muuta veneilyyn liittyvää leikkimielisesti Purjehdussatamassa  

Klo 12, 14 ja 16 Laitesukellustestausta yli 12-vuotiaille.  

klo 12.30–14.00 ja 14.30–16.00 Merenneidot Sessa ja Ilona ilahduttavat Aalto-alueella, yhteiskuvia, merenneitojoogaa ja merenneitoesitys.  

Klo 14.00–14.30 Suomen Purjelaivasäätiö tarjoaa seikkailuja nuorille Purjehdussatamassa. 

Klo 15.00–15.30 Meripartiosta oppia, elämyksiä, ystäviä ja huikeita kokemuksia koko perheelle Purjehdussatamassa.  

Klo 15.00–16.00 SUP-lautailua, testailua vapaasti ja ohjattua toimintaa Aalto-altaalla 

Mukana olevat yritykset

Osaston numero 7f140
Poliisi, Raja, Traficom, Väylävirasto. Osasto 6e60
Osaston numero 7h100