Skip to content

Pelasta Itämeri -palkinto

Pelasta Itämeri -palkinnon saajan haku on alkanut! Palkinnon saajaa voi ehdottaa 14.12.2021 – 15.3.2022 välisenä aikana.

EHDOTA PALKINNON SAAJAA

KATSO KRITEERIT JA SÄÄNNÖT

 

Ehdota pelasta itämeri -palkinnon saajaa

Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan toukokuussa. Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Palkinnon saa innovaatio, ajatusmalli tai keino,  joka vaikuttaa merien ekologisen tilan parantumiseen.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa 14.12.2021 – 15.3.2022 välisenä aikana!

ehdota palkinnon saajaa

KATSO KRITEERIT JA SÄÄNNÖT

Suomen Messusäätiön 20 000 euron palkinto on tällä kertaa nelinkertaistunut aikaisemmasta 5000 eurosta. Asia on tärkeä ja sitä halutaan tuoda entistä vahvemmin esille. Pelasta Itämeri -palkinnon voi saada henkilö, ryhmä, yhteisö tai yritys, joka on kehittänyt oivaltavan uuden konseptin, keinon tai tuotteen. Tavoite on vaikuttaa merien ekologisen tilan parantumiseen, saada Itämerelle myönteistä julkisuutta, ja mahdollisuuksien mukaan jatkojalostaa kansainvälisestikin skaalautuva kokonaisuus.

Palkinnon saajasta päättää raati, johon kuuluvat edustajat tahoista, jotka tekevät itsekin merkittävää työtä Itämeren pelastamiseksi. Raatiin kuuluvat toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä, toiminnanjohtaja Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä,  toimitusjohtaja  Michaela Ramm-Schmidt Baltic Sea Action Groupista ja päätoimittaja Harri Junttila Teknikka & Talous -lehdestä.

Arvioinnissa otetaan huomioon mm. seuraavia asioita. Ehdotuksen ei tarvitse täyttää kaikki näitä kohtia: 

  • on toiminnallaan ja asiantuntemuksellaan edistänyt innovaation, ajatusmallin tai keinon syntymistä
  • on kehittänyt innovaation, ajatusmallin tai keinon, josta on mahdollista kehittää merkittävä tuote tai palvelu
  • on tehnyt innovaatioita, ajatusmallia tai keinoa tunnetuksi kotimaassa ja ulkomailla
  • on vaikuttanut Suomen rooliin kansainvälisessä toiminnassa

Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan vuosittain Vene Båt -messujen yhteydessä helmikuussa Messukeskuksessa Helsingissä

Vuonna 2019 palkinnon sai Solar Water Solutions Oy, joka on kehittänyt aurinkoenergialla toimivan vedenpuhdistusjärjestelmän. Vuonna 2020 palkinnon sai Origin by Ocean, jonka visiona on luoda Itämeren levää hyödyntävää liiketoimintaa Suomeen. Toiminnallaan yritys osoittaa, että ympäristön pelastaminen voidaan myös kääntää taloudelliseksi voitoksi.

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuin niistä on Kaj Franck -muotoilupalkinto. Vene 21 Båt -messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.– 21.2.2021. Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804

www.venemessut.fi #venemessut

Kuvassa Mari Granstöm Origin by Oceanilta.

Kuvassa Mari Granström Origin by Oceanilta.