Skip to content

Ilman vesileikkejä elämä olisi kuivaa!

Aalto-alue esittelee Vene Båt -messuilla vesiharrastamisen lajeja.

Osta liput

Ohjelma

Aalto-alueella suppaillaan, sukelletaan ja reppulauttaillaan eli kokeillaan packraftia. Aallossa esitellään vesillä ja veden äärellä harrastamisen lajeja ja välineitä, mitä moninaisimmissa muodoissa. 

 

Alueella on esittelyssä retkikajakkeja, ilmatäytteisiä kajakkeja sekä poljettavia ja melottavia kalastuskajakkeja. Erilaisista laudoista löytyy packrafteja eli reppulauttoja, eFoul-lautoja, One Wheel-lautoja, wakeboard-lautoja sekä SUP-liikuntaa SUP-lautojen kyydissä. Alueella on sähkö-vesijetti, sukellusskoottereita, vesisuksia, sekä erilaisia laitesukellus-, varjoliito- ja snorklausvälineitä. Aallosta löytyy myös Skipperin vuokravenepalvelut, käytettyjä uistimia, sekä vapaa-ajankalastukseen soveltuvat veneet, varusteet, elektroniikka ja asusteet. Lisäksi alueella on merenneitojen pitämää merenneitojoogaa ja merenneitouintiesitys.

Aalto-alueen isäntänä toimii viikonloppuisin Alex Haley

Sukellus 

Sukellus syvyyksiin! Miltä näyttää vedenalainen maailma merenneidon silmin tai sukellusmaskin läpi? 

Aalto-alueella pääsee tutustumaan sukellukseen. Sukellusaltaassa on mahdollisuus kokeilla laitesukellusta kokeneiden Sea Safety Oy:n sukelluskoulun opettajien kanssa. Kokeilu messuilla on maksuton. Alaikäraja kokeiluun on 12 vuotta.  

Sukellusaltaan löydät Aalto-alueelta hallista 1 osastonumerolla 1a1. 

Laitesukelluskokeiluja seuraavina ajankohtina:  

Pe 7.2.2025 ja ma-pe 10.-14.2.2025 klo 14–15 ja 16–17 

La-su 8.-9.2.2025 ja la-su 15.-16.2.2025 klo 12–13, 14–15 ja 16–17

Merenneidot  

Merenneidot Sessa ja Ilona ilahduttavat koko perhettä venemessujen Aalto-alueella. Merenneidot ovat esittäytyvät viikonloppuisin la-su 8.-9.2.2025 ja la-su 15.-16.2.2025 klo 12.30–14.00 ja 14.30–16.00.  

Merenneitojen kanssa voi ottaa yhteiskuvia. Merenneidot opastavat kuivalla maalla merenneitojoogassa, johon saa pyrstön lainaan. Lisäksi sukellusaltaalla nähdään merenneitouintiesitys. 

Merenneidot löydät Aalto-alueelta läheltä ison altaan ja sukellusaltaan välistä osastolta 1a15. 

Tervetuloa osalliseksi merenneitojen maailmaa! 

Sea Safety

Sea Safety on kumppanisi sukellusharrastuksessa! Palvelemme sinua vuosikymmenten kokemuksella sekä tarjoamme laajan valikoiman sukelluskursseja, varusteita, matkoja ja muita palveluita kaiken tasoisille sukeltajille. 

Radio-ohjattavien purjeveneiden purjehdusta 

Yleisöllä on mahdollisuus kokeilla purjehdusta radio-ohjattavilla purjeveneillä ohjelma-altaalla. Luvassa myös leikkimielisiä kisoja! Katso ajankohdat ohjelmakalenterista.

Perhobaana  

Perhonheittobaanalla yleisö voi testata perhovapoja – ja välineitä ohjatusti perhokalastuskouluttaja Jani Ollikaisen johdolla.

Lue lisää

Valokeilassa: Sami Pitkänen, Pulp Agency

 

Sami Pitkänen Pulp Agencystä on tuottanut Vene Båt -venemessujen kalastusohjelmaa ja Aalto-alueen ohjelmaa jo kymmenen vuoden ajan. Hän tuotti vesiharrasteiden  Uusi Aalto -alueen ohjelmineen ja laajensi sitä myös kalastukseen. Sami on lahjakas valokuvaaja, jonka valokuvanäyttely on myös vuosittain venemessuilla. Vene 25 Båt -messuilla on tuttuun tapaan allas vesiharrasteille ja kalastukselle sekä sukellusallas. Alueen juontajia ovat vesiurheilun puolella Aleksi Halen ja kalastuksessa Mikko ”Peltsi” Peltola.

Vuosittain venemessuilla voi seurata muun muassa SUPin SM indoor-kisoja ja suosittua kilpakalastuksen Pedator Masters -finaalinäytöstä. Perhokalastuspuoli on entistä vahvemmin esillä venemessuilla.

Samilla on jo nyt hyvä fiilis ensi helmikuun Vene 25 Båt -messuista. Hän odottaa innolla tapahtumaa ja lupailee sinne myös uutta valokuvanäyttelyä.