Skip to content

Vene 25 Båt & SPV – Suomen purjehdus ja veneily

Tutustu SPV:n jäsenetuihin alla.

Osta liput

Ohjelma

SPV tarjoaa tietoa veneilystä ja seuratoiminnasta

 Veneilyn voi aloittaa missä iässä tahansa. Veneilyn aloittaminen on helppoa, eikä siihen tarvita aina edes omaa venettä. Veneilyseurat tarjoavat veneitä jäsentensä käyttöön, veneen voi vuokrata tai ostaa myös kimpassa. Veneily vie lähelle luontoa, opettaa vastuullisuuteen ja tuo uusia ystäviä. SPV:n kotisataman löydät halli 7 Purjehdussataman vierestä 7h140.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n viestinnästä, vastuullisuudesta ja tapahtumista vastaava Iina Airio on tuttu näky venemessuilla. SPV on ollut mukana messuilla vuosittain ja tarjonnut tietoa seuratoiminnasta ja veneilystä osastollaan ja ohjelmalavallaan. Vene 25 Båt -messuilla SPV:n löytää Purjehdussataman vierestä. ”Tällä kertaa meillä ei ole osastolla omaa lavaa, vaan järjestämme ohjelmaa lähes jokaisella messujen ohjelmapisteellä”, kertoo Airio.

”Purjehdussatamassa on mm. olympiavuoden startti, Vuoden vierasvenesatamien julkistus, ympäristöasiaa sekä perheohjelmaa. Totalveneen Messissä tuomme esille esimerkiksi  katsastukseen liittyviä asioita ja Aalto-alueen altaassa järjestämme RC-veneiden ajoa. Supersuositut RC-veneet saavat nyt entistä enemmän aikaa, jotta kaikki halukkaat pääsevät niitä kokeilemaan.”

Venemessut on SPV:lle tärkeä paikka, jossa liitto pääsee kertomaan veneilyn mahdollisuuksista ja seuratoiminnasta. Osaston vieressä on esillä luokkaliittojen veneitä lasten ensimmäisestä purjeveneestä aikuisten kilpapurjeveneisiin. ”Veneily sopii kaikille vauvasta vaariin, ja veneilyn voi tosiaan aloittaa missä iässä tahansa. Jäsenseurat tarjoavat monipuolisia veneilykursseja ja -koulutusta. Veneilyn voi aloittaa seurojen veneillä, vuokraveneillä tai kimppaveneillä, joten vesille pääsee helposti myös ilman omaa venettä”, kannustaa Airio.

SPV:n osastolla on infopisteen lisäksi monipuolinen lastenmaailma. Trapetsilla pääsee kokemaan, miltä tuntuisi nopeilla skiff-veneillä purjehtiminen. Optimistijollasimulaattorissa opitaan purjehtimisen alkeita, ja hengauskiikussa voi haastaa kaverin testaamaan lihasvoimaa. Solmuja opetellaan solmupenkissä ja kestosuosikki bingo innostaa lapset etsimään veneilyaiheisia kuvia osastolta.

”Suomen monipuolinen luonto tulee veneilyssä hyvin tutuksi. Meillä on ainutlaatuiset vesistöt niin Järvi-Suomessa kuin rannikollakin. Veneily on upea harrastus, jossa on tärkeätä huomioida toiset veneilijät ja ympäristö. Se opettaa lapsille myös vastuullisuutta. Lisäksi veneily on sosiaalista, ja seurojen laitureilla, veneilykouluissa tai vierasvenesatamissa voi solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita”, kertoo Airio ja kehottaa rohkeasti tulemaan venemessuilla juttelemaan ja kysymään veneilyyn liittyvistä asioista SPV:n osastolle.

SPV:n kotisatamassa viihtyy koko perhe

Vene 25 Båt -tapahtuma tarjoaa etuja SPV:n jäsenistölle!

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 25 Båt – venemessut järjestetään perinteiseen tapaan 7. – 16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa. Venemessut tuo kesän Helsinkiin, aloittaa veneilykauden ja tarjoaa kohtaamispaikan veneilijöille. SPV:n jäsenet saavat messuille edullisen lipun jäsenhintaan ja hauskinta messuille on tulla tietysti kimpassa muiden seuran jäsenten kanssa.

Venemessuilla esitellään tälläkin kertaa satoja erikokoisia ja -hintaisia veneitä sekä paljon veneilytarvikkeita ja -varusteita. Messuilla veneiden ja tuotteiden vertailu on helppoa ja ohjelma tarjoaa paljon tärkeää tietoa veneistä ja veneilystä. Purjehdussatamassa isännöi tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kari ”Ruffe” Nurmi ja venemessuilla tapaa päivittäin Atlantin yli soutaneen Jari Saarion, joka esiintyy Purjehdussatamassa viikonloppuisin ja esittelee venettään koko messujen ajan (meet &  greet arkisin klo 13 ja 17). Uutta messuilla on myös kalastusalueella heittokalastuksen mukaan tuleminen. Venemessuilla tuttuun tapaan myös Venemestarin Telakka, Totalveneen Messi ja Aalto-alue.

Liput etuhintaan!

SPV:n jäsenet voivat ostaa lipun venemessuille etuhintaan. Koodilla SPV24 saatte verkkokaupastamme 3 € alennuksen aikuisten ja lasten lipun päivän hinnasta. Alennuskoodi on voimassa tapahtuman loppuun asti.

Järjestä seuran yhteinen reissu venemessuille!

Lippuedun lisäksi SPV:n jäsenseurat saavat -20% kokoustilojen tilavuokrasta! Mainitse varauksen yhteydessä koodi VENEXSPV, ja että olet Suomen Purjehdys ja Veneily ry:n jäsenseura. Seuroilla on lisäksi mahdollisuus hyödyntää edullinen ryhmälippu (väh. 10 hlöä). Hintaportaat sivuilla: https://vene.messukeskus.com/info/. Tilavarausten lisätiedot: sales@messukeskus.com