Siirry sisältöön
Yrityksille Näytteilleasettajan opas

Näytteilleasettajan opas

Tärkeät infot ja päivämäärät

 • Tarkista laskutustiedot tilausvahvistuksesta ja ilmoita mahdolliset korjaukset osoitteeseen yrityspalvelu@messukeskus.com 5.12.2024 mennessä.
 • Päivitä järjestämäsi osastoohjelman otsikot, kuvaukset, kuvat, haastattelijat ja esiintyjätiedot 5.12 mennessä.
 • Ilmoita yhteisosastollenne tulevat alanäytteilleasettajat eMessukeskuksen kautta kohdassa Alanäytteilleasettajat viimeistään 8.1.2025.
 • Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet. Kun teet tilaukset 28.12.2024 mennessä, saat tuotteet edullisemmin. Säästä ja tilaa ennakkoon! Lisätietoja: osastopalvelut@messukeskus.com
  • 29.12.2024 hinnat nousevat 20 %
  • 18.1.2025 hinnat nousevat 50 %
  • 31.11.2025 hinnat nousevat 100 %
 • Päivitä yritysprofiilisi eMessukeskuksessa viimeistään 8.1.2025.
 • Jos olet tilannut tai osastoosi kuuluu graafisia tuotteita, muistathan toimittaa tarvittavat aineistot osoitteeseen graphics@messukeskus.com viimeistään 7.1.2025.

Pe 7.2. klo 11–19

La-su 8-9.2. klo 10–18​

Ma-pe 10-14.2. klo 11–19​

La-su 15-16.2. klo 10–18

Tutustu rakennusaikatauluihin ja sisäänkäynteihin ennakkoon. Aikataulu julkaistaan loppuvuodesta.

Majoitu mukavasti tapahtuman aikana Messukeskuksen yhteydessä sijaitsevassa Holiday Inn Helsinki – Expo -hotellissa. Näytteilleasettajana saat huoneesi erikoishintaan, 11 % alennuksella päivän hinnasta. Tee huonevaraus ajoissa, sillä hotelli on erittäin suosittu tapahtumien aikaan!

eMessukeskuksessa voit muun muassa hoitaa kaikki messuosallistumiseesi liittyvät tilaukset, kutsua asiakkaita tapahtumiin, lähettää kulkulupia, päivittää yritysprofiiliasi ja ilmoittaa osasto-ohjelmasta.

Ilmoita yhteisosastollenne tulevat alanäytteilleasettajat eMessukeskuksen kautta kohdassa Alanäytteilleasettajat viimeistään 8.1.2024, jotta yritysten näkyvyysnimi ehtii messuilla jaettavaa painettuun messuinfoon. Alanäytteilleasettajat saavat oman yrityskohtaisen tilin ja omat tunnukset eMessukeskukseen. eMessukeskuksen tunnuksilla alanäytteilleasettajat pääsevät myös muokkaamaan yritysprofiilia (päivittämään näkyvyysnimen, lataamaan logon yms.) kohdassa Päivitä yritysprofiilisi.

Alanäytteilleasettajista veloitetaan rekisteröintimaksu tapahtumakohtaisten osallistumisehtojen mukaan.

Tarkista laskutustiedot tilausvahvistuksesta ja ilmoita mahdolliset korjaukset osoitteeseen yrityspalvelu@messukeskus.com 1.8.2024 mennessä. Huomioi, että laskun lähetyksen jälkeen tehtävistä muutoksista laskutustietoihin veloitetaan erillinen laskutuslisä.

Tuntemiamme huijariluetteloita ovat esimerkiksi:

ExpoGuide, The FAIR Guide, UTP Digital Directories (fairguide.com), (Construct Data Publishers Verlas AG), Euro Business Guide, Eu company Directory European City Guide, The Millennium Guide, The European Internet Guide, The International Fax Directory or IT&T fax directory Europa-Club & World Travel Register, 1st European City Guid,e The Tour and Travel Guide, Verlag Fax Directory, Classified Telefax Pages cdnet.at

Yritykset tarjoavat maksullista näkyvyyttä monille näytteilleasettajillemme ulkomaisissa näytteilleasettajaluetteloissa ja usein lähettänyt mukana myös esitäytetyn luettelotietolomakkeen. Messujärjestäjien kansainvälinen liitto UFI on ryhtynyt vastatoimiin, pyrkii estämään näiden yritysten toiminnan juridisin keinoin ja varoittaa jäsenyrityksiään luettelohuijareista. Monien maiden messujärjestäjät (mukana myös Messukeskus) ovat julkaisseet nettisivuillaan toimintaohjeita katteettoman rahastuksen kohteiksi joutuneille.

Messukeskuksella ei ole mitään tekemistä tämän yrityksen ja luettelon kanssa, eikä tiedossamme ole, mitä etua tai näkyvyyttä kyseinen luettelo voisi yritykselle tuoda. Paras tapa varmistua luettelon oikeellisuudesta on jatkossa aina varmistaa asia messujärjestäjältä.

TOIMI NÄIN:

Jos et jatkossa ole varma, onko kyseessä omaan messuosallistumiseesi liittyvä luettelotietopyyntö, ota yhteys yhteyshenkilöösi Messukeskuksessa.

Jos olet jo vastannut tällaiseen huijareiden tietopyyntöön ja olet saanut laskun, älä maksa laskua. Voit lähettää laskun lähettäjälle viestin, että et aio maksaa laskua. Enempää näihin laskuihin ja karhuihin ei kannata reagoida. Käytännössä ulkomaisilla huijarifirmoilla ei ole eväitä katteettomista palveluistaan laskuttamiensa summien perintään.

Venemessujen näytteilleasettajille järjestetään infotilaisuuksia, joiden ajankohdista tiedotamme myöhemmin näytteilleasettajille.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua etäyhteydellä tai paikan päällä Helsingin Messukeskuksessa. Tilaisuudessa kuulet ajankohtaiset tiedot venemessuista ja saat vinkkejä messuosallistumiseen sekä osaston suunnitteluun. Tilaisuudessa käydään läpi esimerkiksi näytteilleasettajapalveluita, mitä asioita tulee hoitaa ennen messuja ja kerrotaan eMessukeskuksen käytöstä, kuten kutsulippujen lähetyksestä. Kaikille näytteilleasettajille lähetetään sähköpostilla kutsu ja ilmoittautuneille lähetetään ennen tilaisuutta tarkemmat ohjeet ja linkki osallistumiseen. Tervetuloa!

Viestintä ja markkinointi

Muista kertoa osallistumisestasi ja messuilla esillä olevista uutuuksistasi omissa markkinointi- ja viestintäkanavissasi kuten somessa. Voit käyttää tapahtuman logoja, bannereita ja kuvia markkinoidaksesi tapahtumaosallistumistasi.

Päivitä järjestämäsi osastoohjelman otsikot, kuvaukset, kuvat, haastattelijat ja esiintyjätiedot 5.12. mennessä eMessukeskuksessa kohdassa Ohjelma –> Ehdota ohjelmaa.

Tapahtuman nettisivuilla julkaistaan kaikki tapahtumassa mukana olevat näytteilleasettajat. Lista julkaistaan noin kaksi kuukautta ennen tapahtumaa, joten päivitättehän tiedot siihen mennessä.  

Listaan päivittyy se yrityksen nimi, jonka olette ilmoittaneet myyntipäällikölle vahvistaessanne osallistumisen tapahtumaan. Jos haluatte muuttaa näkyvyysnimeä, voi sen helposti käydä muuttamassa eMessukeskuksen kautta kohdasta Markkinoi osallistumistasi.  

Näkyvyysnimen lisäksi listan yhteyteen on helppo ladata mm. yrityksen logo, ohjaus yrityksen sivuille ja muuta tietoa mitä yritys haluaa kertoa tapahtuman kävijöille (videoita/kuvia). Täytättehän siis kaikki tarvittavat tiedot yrityksestänne viimeistään kaksi kuukautta ennen tapahtumaa, jotta kävijät pääsevät ajoissa tutustumaan tapahtumassa mukana oleviin yrityksiin.

Huomioithan, että näkyvyysnimi tulee olla päivitettynä viimeistään kuukausi ennen tapahtumaa, jotta se ennättää painettuun messuinfoon. Messuinfo on jaossa kävijöille.

Lähetä lippuja eMessukeskuksen Kutsu asiakkaasi -sivun kautta. Voit lähettää eLippuja rajattoman määrän – ne laskutetaan tapahtuman jälkeen käytettyjen (eli sisäänkäynneillä luettujen) lippujen mukaan, huomioiden mahdollisesti osastoon sisältyvät vapaaliput.

Printtilippuja voi myös tilata lisämaksusta eMessukeskuksen kautta. Printtiliput laskutetaan tilatun määrän mukaisesti. Postitamme printtiliput noin kuukausi ennen tapahtumaa. Printtiliput kannattaa toimittaa asiakkaille ennakkoon; niitä ei voi jättää Messukeskuksen palvelupisteisiin noudettavaksi.

Muista kontaktoida toimittajia ja vaikuttajia aktiivisesti ja kutsua heitä osastollesi. Julkaise tiedotteet eMessukeskuksen kautta kohdassa Markkinoi osallistumistasi ja toimita printtiversiot lehdistökeskukseen, joka on avoinna tapahtuman aukioloaikoina. Toimittajat tunnistat messuilla PRESS -rintamerkistä ja somevaikuttajat sekä bloggaajat CONTENT CREATOR -rintamerkistä.

Messuille osallistuu runsaasti mediaa. Kerro tapahtuman tiedottajalle, jos osastollasi on uutuuksia, esiintyjiä, ohjelmaa, mediaa kiinnostavaa ohjelmaa tai tiedotustilaisuuksia. Näin vältytään päällekkäisiltä tilaisuuksilta.

Tiedottaja Teija Armanto, puh. +358 50 376 0804 , teija.armanto@messukeskus.com

Osaston rakentaminen

Voit tilata kauttamme osastosuunnittelun tai valita omaan tarpeeseesi sopivan vaihtoehdon valmiista osastomallistosta. Osastopakettiemme rakenne- ja alustamateriaaleissa valmiiksi huomioituna uudelleenkäytettävyys sekä valaistuksessa energiatehokkuus.

Jos olet tilannut tai osastoosi kuuluu graafisia tuotteita, muistathan toimittaa tarvittavat aineistot osoitteeseen graphics@messukeskus.com viimeistään 7.1.2025. Myöhässä toimitettujen aineistojen tilauksiin lisätään 50 % kiirelisä.

Graafisiin tuotteisiin tarvittavat aineistot:

 • Painovalmiit PDF-tiedostot (tarkista tilausvahvistuksen mukana tullut aineisto-ohje)
 • Otsalautatekstit/logot

Hinnoittelumme perustuu hintajaksoihin. Mitä aikaisemmin teet tilauksia, sitä edullisemmin saat osastollasi tarvitsemasi tuotteet ja palvelut ja varmistat tuotteiden saatavuuden. Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet eMessukeskuksesta kohdasta Tilaa tuotteita ja palveluitaKun teet tilaukset 28.12.2024 mennessä, saat tuotteet edullisemmin. Säästä ja tilaa ennakkoon!

 • 29.12.2024 hinnat nousevat 20 %
 • 18.1.2025 hinnat nousevat 50 %
 • 31.11.2025 hinnat nousevat 100 %

Lisätietoja: osastopalvelut@messukeskus.com

Voit lähettää kulkuluvat kätevästi messutiimisi jäsenien sähköpostiin tai matkapuhelimeen eMessukeskuksen kautta kohdassa Lähetä kulkulupia. Kulkuluvan saaja voi printata sen etukäteen sähköpostissa olevan linkin kautta tai tulostuksen voi tehdä myös Messukeskuksen sisäänkäynneillä tai Messutoimistossa, josta saa myös rintakorttitaskuja kulkuluville.

Voit luoda tarvitsemasi määrän kulkulupia. Huomioi kuitenkin, että osastoon sisältyvän määrän yli lähetetyt näytteilleasettajan kulkuluvat ovat maksullisia. Hinta: 10,48 euroa / kpl + alv 24 %. Rakentajan kulkuluvat ovat maksuttomia.

Osastoon sisältyy kulkulupia seuraavasti:

 • alle 6 m2 osastoon 3 kpl
 • 6–10 m2 osastoon 5 kpl
 • 12–21 m2 osastoon 10 kpl
 • 24–36 m2 osastoon 15 kpl
 • 40–50 m2 osastoon 20 kpl
 • yli 50 m2 osastoon 25 kpl

Alanäytteilleasettaja saa yhden maksuttoman kulkuluvan.

Näytteilleasettajan kulkulupa on osaston messuaikaista henkilökuntaa varten. Lupa on henkilökohtainen ja voimassa messujen rakennus-, tapahtuma- ja purkuaikoina. Kulkulupa on pidettävä esillä tapahtuman aikana ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn näytteilleasettajien taukotilaan ja ostoetuihin (mm. näytteilleasettajalounas ja edut NoHo Partnersin kahviloissa). Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina.

Messuaika

Messukeskuksessa on käytössä EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark.

Koko Messukeskuksen alue on maksullista pysäköintialuetta, myös sisätilan messuhallit. Pysäköinti on ilmainen tunnin (60 min) lastaus-, rakennus- ja purkutöihin. Alle 60 min alueella ollut tavarantuoja voi ajaa ulos alueelta maksamatta pysäköinnistä. Jos tavaran purkaminen vie enemmän kuin 60min, tulee maksaa pysäköintimaksu. Muistathan ajaa ulos samaa reittiä kuin tulit, jotta puomiton pysäköintijärjestelmä rekisteröi auton.

Messutoimisto palvelee tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina näytteilleasettajia ja rakentajia mm. osastotilausten osalta.

Messukeskuksen ravintolapalveluiden takaa löytyy Pohjois-Euroopan johtava ravintolatoimija Noho Partners Oyj, jonka Restaurants & Event Catering takaa laadukkaat ravintolapalvelut kaikkialle sinne, missä kulloinkin tapahtuu. Gaalat, juhlat, kokoukset, tapahtumat ja tietysti messut sijoittuvat eri puolelle hallia – niin myös meidän ravintolamme ja cateringimme.

Osastotarjoilut
Yritysasiakkaiden on mahdollista tilata etukäteen tarjoiluita messuosastolleen verkkokaupan kautta. Yritysasiakkuuden voimme myöntää suomalaisille yrityksille.

Mikäli haluat tilata osastotarjoiluita ilman yritysasiakkuutta tai yrityksellä ei ole suomalaista y-tunnusta, voit olla yhteydessä Noho Partnersiin osoitteessa messukeskus@noho.fi

Osastotarjoiluja tilattaessa muistathan miettiä myös kalustetarpeet:
Ravintolapalveluiden myynti auttaa kalustetarpeiden suunnittelussa ja tilaa kalusteet teille messujen kautta. Kalusteiden kustannukset veloitetaan cateringin kanssa samalla laskulla.

Osastoille/ tapahtumiin erikseen tuotavat tarjoilukalusteet eivät sisälly tarjoilujen hintoihin.

Ruoka- ja juomalipukkeet
Voit tilata QR-koodein toimivia sähköisiä ruoka- ja juomalipukkeita haluamallesi summalle tai valita niille tietyn tuotteen, liput jaettaan sähköisesti tai ne voi myös tulostaa. Lipuke toimii maksuvälineenä valituissa ravintoloissa ja laskutusasiakkaiden lipukkeet veloitetaan käytön mukaan. Lipukkeita on mahdollista hankkia verkkokaupasta myös ilman yritysasiakkuutta ennakkomaksulla valitsemalla maksutavaksi verkkomaksun.

Tavoitat Restaurants & Event Catering myyntitiimin sähköpostitse messukeskus@noho.fi

tai puhelimitse +358 41 732 3712, myyntipalvelu on avoinna ma–pe klo 9–16.

Näytteilleasettajien taukotila on avoinna tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti. Näytteilleasettajien taukotila on Messukeskus Siiven 2. kerroksessa. Ovikoodi löytyy kulkuluvasta.

Näytteilleasettajien taukotilassa voit nauttia kupin kahvia. Tilassa on pieni keittiöpiste, wc-tilat ja suihkut.

Älä jätä arvotavaroita esille, kun messupäivä päättyy. Huolehdi vakuutuksista ja mieti, tarvitsetko lisävarustusta, esimerkiksi vitriinejä, lukitusta tai turvavaijereita tietokoneille tai näytöille.

Meillä on valmius huolehtia myös osastosi erityisistä turvallisuustarpeista. Näissä palvelutarpeissa sinua auttaa turvallisuuspalvelukumppanimme Securitas. Turvallisuuspalveluihin voit tutustua eMessukeskuksen Tuotteet ja palvelut -sivuilla. Valitse ensin tapahtuma ja tämän jälkeen tuotekategoria Osastopalvelutja sen allaTurvallisuus.

Merkitse toimitusosoite osastolle saapuvalle tavaralle näin: 

Messukeskus / Messutapahtuman nimi 
Näytteilleasettaja, osastonumero 
Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero 
Messuaukio 1 
00520 HELSINKI 

Yritysasiakkaitamme palvelee Messukeskuksen oma langaton verkko nimeltä Messukeskus Exhibitor. Verkko on erillinen kävijöidemme käyttämästä Messukeskus-verkosta.

Salasana verkon käyttöön löytyy eMessukeskuksesta ja toimitamme sen sinulle myös asiakasviestissä ennen tapahtumaa.

Tarjoamme myös yrityskohtaisia verkkoratkaisuja lisäpalveluna tarpeidenne mukaisesti, langallisena tai langattomana.

Helsingin Messukeskuksella on useita mahdollisuuksia omien kokousten järjestämiseen venemessujen aikana. Kokoustiloja löytyy eri kokoisia erilaisiin tarpeisiin.

Kokoustilavaraukset ja tiedustelut: Messukeskus Events & Congresses, sales@messukeskus.com.

Jatkoaika osastotilaisuuksille Vene Båt -venemessuilla

Voit järjestää omalla osastollanne tilaisuuksia maksutta näyttelyajan ulkopuolella tiistaina 11.2.2025 klo 19-21. Jatkoaika mahdollistaa asiakkaiden kutsumisen paikan päälle rennommissa merkeissä messupäivän jälkeen. Ilmoitathan osoitteeseen noora.sormunen@messukeskus.com 18.1.2025 mennessä, mikäli järjestät omalla osastolla tilaisuuksia jatkoajalla. Kerrothan viestissä yrityksen nimi ja osastonumero. Hallit, joihin ei ilmoitettu tilaisuuksia, suljetaan näyttelyn päätyttyä klo 19.00.

Muista kutsua asiakkaat iltatilaisuuteen hyvissä ajoin ja pohdi ohjelma sekä tarjoilut etukäteen. Voit tilata lisäkalusteita eMessukeskuksen kautta kohdasta Tilaa tuotteita ja palveluita. Messukeskuksen ravintopalveluista vastaava NoHo Partners tekee mielellään tarjouksen erilaisista tarjoiluvaihtoehdoista, jotka voi tilata myös verkkokaupasta. Anniskelulaki kieltää omien tai sponsoroitujen alkoholijuomien tuomisen messuille, mutta erikoisalkoholituotteista voi neuvotella NoHon kanssa.

Omalla osastolla tilaisuuksia voi järjestää myös muina päivinä näyttelyajan ulkopuolella, mutta tällöin veloitamme tuntikohtaisesti järjestyksenvalvonta- ja narikkahenkilökunnan kuluja. Ota yhteyttä osoitteeseen noora.sormunen@messukeskus.com 18.1.2025 mennessä, jos haluat järjestää tilaisuuden muuna ajankohtana.