Siirry sisältöön
Alueet Kalastus

Kalastuksen ykköstapahtuma Suomessa

 Laajasti kalastuksen uusimpia trendejä, välineitä ja varusteita

Suomen ykköstapahtuma kalastuksen saralla

Messuilla esitellään laajasti kalastuksen uusimpia trendejä, välineitä ja varusteita. Venemessut tarjoavat erittäin laadukasta kalastusohjelmaa kaikille vapaa-ajankalastuksesta kiinnostuneille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Esiintyjäkaarti koostuu kalastusoppaista, maan kovimmista urheilukalastajista sekä muista alan huippuosaajista ja persoonista, joiden opastamana sukellat kalastuksen saloihin ja saat hyviä vinkkejä erilaisiin kalastustyyleihin. 

Laadukas kalastuksen ohjelmasisältö esittäytyy yleisölle alueen kolmella ohjelmaestradilla; Alutroll-Tohatsu-ohjelmalavalla, Aalto-altaalla ja Perhonheittobaanalla.  Alueen juontajia ovat vesiurheilun puolella Aleksi Halen ja kalastuksessa Mikko ”Peltsi” Peltola. Vene 25 Båt -messuilla on tuttuun tapaan allas vesiharrasteille ja kalastukselle sekä sukellusallas ja uutuutena perhokalastuksen tarkoitettu perhobaana.  

Näytteilleasettajina venemessujen kalastusalueella ovat kalastuksen kärkiyritykset Suomessa.


Käsityöläisten tori

Käsityöläisten torilla esitellään nimensä mukaisesti upeita käsintehtyjä uistimia, perhoja ja muita kalastukseen ja eräilyyn liittyviä töitä kotimaisten taitureiden toimesta. Mukaan ovat jo ilmoittautuneet Monkey Lure Factory, J-King Fishing, Mörköpaja, JH-Lures (Fättis), Kalossi Tmi, Leppic Knives, Rocket Science Tackle Company,  PLM-Uistin  ja Lord Vaaput. Myös perhonsitojia on paikalla.

Veneitä, varusteita ja tarvikkeita

Tapahtuma kiinnostaa laajasti vapaa-ajankalastajia, jotka tulevat kalastusvälineiden ja -varusteiden lisäksi seuraamaan ohjelmaa ja tutustumaan kalastusveneisiin. Messuilla on vuosittain esittelyssä useita kalastusveneitä, jotka ovat varustettu uusimmilla tekniikoilla.

Perhokalastusta ja testausta perhoheittobaanalla

Perhokalastus liittyy vihdoin venemessujen tarjontaan. Kalastusalueella esitellään perhokalastusvälineitä ja -varusteita ja luvassa on laadukasta ohjelmaa sekä opastusta alan huippujen toimesta. Yleisö voi testata perhovapoja – ja välineitä perhonheittobaanalla. Koko venemessujen ajan yleisö voi osallistua pituus- ja tarkkuusheittokisoihin perhobaanalla. Osallistujat palkitaan ja koko venemessujen tilastovoittajille on luvassa isommat palkinnot. 

Predator Masters with Ruoto 2024 nostaa tunnelman kattoon 

Predator Masters with Ruoto -kilpakalastusohjelman finaalinäytös ja palkintoseremoniat pidetään ensimmäisenä messulauantaina. Kilpailussa Suomen kovimmat urheilukalastajat ottavat mittaa toisistaan ahvenen, kuhan ja hauen kalastuksessa ja perinteeksi muodostunut finaali venemessuilla kerää katsomot täyteen.