Skip to content

Aloitteleva veneilijä – nappaa vinkit veneilyn aloittamiseen seuraavalle veneilykaudelle

Veneilyn aloittaminen on helppoa!

Vinkkejä aloittevalle veneilijälle

Olemme koonneet vinkkejä ja neuvoja veneilyharrastuksen aloittamiseen, tietoa venemalleista sekä veneilijän tärkeimmistä koulutuksista. Mitä aloittelevan veneilijän tulisi huomioida veneen oston yhteydessä ja veneen ylläpidossa?

 

Löydä unelmien vuokravene ja suuntaa kauas ulapalle

Nykyaikainen veneilijä edellyttää vapaa-ajan harrastuksiltaan vaivattomuutta, helppoutta ja tehokkuutta pyrkien maksimoimaan elämykselliset elementit ylimääräisen vaivan sijaan. Myös veneen omistaminen on kannattavaa, sillä veneen omistaja voi kattaa veneilyn kustannuksia vuokraamalla sitä turvallisesti toisille osaaville veneilijöille. Skipperi kehittää helppoja ja kestäviä tapoja tehdä veneilystä saavutettavaa ja edullista, jotta mahdollisimman moni voisi kokea ainutkertaisia kokemuksia vesillä.

Lue lisää

 

 

Yhdessä vesille -virtuaaliviikonloppu 12.-14.2.2021

Suomen Purjehdus ja Veneily ry

Luvassa on jännittäviä vieraita ja ajankohtaisia tarinoita muun muassa merikarhuistamme maailmalla, vastuullisista veneilyratkaisuista ja vinkkejä hyvään harrastamiseen.

Lue lisää ja seuraa lähetystä

Vinkkejä aloittelevalle veneilijälle – vertailussa pienet moottoriveneet

Mitä ottaa huomioon veneen ostossa, huollossa ja säilytyksessä? Vertailussa pienet moottoriveneet mm. mökkikäyttöön. Keskustelemassa Kippari-lehden Ismo Virta, Tomi Peurakoski ja Pasi Nuutinen.

Katso ohjelma

Aalto veneilyseura

Aalto veneilyseura on uusi valtakunnallinen seura, joka perustuu hyväksi koettuun perinteiseen pursiseura-malliin, mutta nostaa jäsenpalvelut uudelle tasolle muun muassa Suomen suosituimpien veneilyn verkkokurssien ja uudenlaisen helpon katsastuksen osalta. Katso video, niin tiedät olisiko tämä sinun veneilyseurasi?

Aalto veneilyseura

 

Veneilijän koulutukset

Mitä koulutuksia veneilijälle on tarjolla? Erilaiset veneilijäkurssit antavat valmiudet itsenäiseen harjoitteluun sekä opastavat veneen käsittelyyn. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n koulutustoimikunnan jäsen Tuomas Huikko Kivenlahden venekerhosta kertoo eri koulutusmahdollisuuksista.

Katso mitä koulutuksia veneilijän on mahdollista käydä

Veneen osto, rahoitus ja vakuuttaminen

Blue Ocean Oy:n Samuli Leisti ja Ville Haapio kertovat veneiden tämänhetkisestä myynti- ja ostotilanteesta sekä neuvovat oman veneen ostoon – milloin on oikea aika ostaa vene ja mitä tulee huomioida veneen ostossa? Mitä on hyvä ottaa huomioon rahoituksen ja vakuuttamisen suhteen?

Veneen osto, rahoitus ja vakuuttaminen

Ensiaskeleet purjehdukseen

Oletko aina haaveillut purjehduksesta? Tai onko tähtäimessä purjeveneen kipparointi omalla tai vuokraveneellä? Purjehduskoulu Rad Sailsin Matti Christersson kertoo, miten purjehdusharrastuksessa pääsee turvallisesti alkuun ja syventämään jo hankittua osaamista. Kantapään kautta opettelu ei ole veneilyssä se paras tapa lähteä liikkeelle, vaan avaimet onnistumiseen ja turvalliseen veneilyyn löytyvät helpoiten koulutuksen kautta.

Ensiaskeleet purjehdukseen

Veneilijän tärkein turvavaruste: Pelastusliivit

Millaisia pelastusliivejä on, miten niitä käytetään ja huolletaan, kuinka ne toimivat. Vene-lehti vertaili suuren joukon erilaisia paukkuliivejä. Keskustelemassa tuloksista Vene-lehden Tomi Peurakoski, Marko Lysmä ja Pasi Nuutinen.

Veneilijän tärkein turvavaruste

Vilskettä Vesillä -kirjat kasvattavat uutta veneilevää ja vesistövastuullista sukupolvea Suomeen

Hauskat opetuslorukirjat opettavat tärkeitä perusasioita vedestä alle kouluikäisille. Näiden kaksikielisten lorukirjojen jokaisella aukeamalla olevat lukijan vinkit innostavat käsittelemään aukeamien aiheita ja leikkimään varhaiskasvatusikäisen lapsen kanssa.

Kuudesta Vaahtopäästä kertovat tarinat opettavat koululaisille veneilyä ja vesistövastuullisuutta innostavasti. Kirjat rikastavat myös lapsen sanavarastoa veneilytermeillä. Kirja on saatavilla myös ruotsinkielisenä.

Vilskettä Vesillä -kirjatkirjat tulisi olla jokaisella mökillä ja kaikissa veneissä lasten matkalukemistona.

Aalloille Finland Oy tukee tuotteillaan ja toiminnallaan lasten lukutaidon kehittymistä. Yritys kasvattaa terveellisesti ja turvallisesti vesillä liikkuvia, vesistövastuullisia sekä veneilytaitoisia lapsia hyväntuulisilla Vilskettä Vesillä -kirjoilla, tuotteilla ja hankkeilla. Yritys noudattaa rajattua voitonjakoa ja kanavoi yli puolet voitostaan yhteiskunnalliseen hyvään.

Vilskettävesillä.fi Katso video ja nappaa tarjouskoodi talteen