Rapala Kalatakuu Jättiakvaario – Bongaa nelma!

Kalastajien messupäivän kruunaa Rapala Kalatakuu Jättiakvaario. Akvaarion ääressä on mukava hengähtää hetki tunnistamassa eri kalalajeja ja kuuntelemassa tunnettujen kalastusoppaiden tarinoita. Suomen kovimmat kalastusoppaat kertovat parhaat vinkkinsä erilaisiin kalastustilanteisiin ja opastavat onnistuneisiin kalareissuihin. Ohjelmaa on laidasta laitaan – erilaisten eläinvieheiden esittelyä, perhonrakentelua, vaappujigausta, suurhauen kalastusta sekä maailmanmestareiden vieheenvalintavinkit.

Akvaariolla on joka päivä paikalla Suomen tunnetuimmat kalastusoppaat, mm. Mika ”Haukikoira” Vornanen, Juha Happonen, Jani Himanko, Timo Koikkalainen, Peter Lahti, Ville-Matti Blomqvist sekä World Predator Classic -maailmanmestarit Antti Anttila ja Markku Tiusanen. Oppaiden näytöksissä seuraat kalojen reagoimista erilaisiin vieheisiin ja kalastustyyleihin ja oppailta saat parhaat neuvot vastuulliseen kalastukseen. Kaikki kalastusnäytökset suoritetaan koukuttomilla vieheillä.

Akvaariossa on yli 22 000 litraa vettä ja siinä ui laaja kirjo suomalaisia kaloja. Mukaan on tänä vuonna uinut myös monelle uusi tuttavuus, tuontikala nelma. Nelmaa viljellään Suomessa ruokakalaksi mutta sitä ei saa istuttaa suomalaisiin luonnonvesiin. Kaikki kalat tuodaan messuille Luonnonvarakeskuksen kasvattamolta. Lue lisää nelmasta tästä.

Torstai-iltana vietetään teemapäivää Ilta kalassa, silloin ohjelmassa mm. Spintube-heittoperhon rakentamista ja plotterin käyttöopastusta.

Juonnot hoitaa messujen lempikalastaja Mikko Peltsi Peltola. Rapala Kalatakuu Jättiakvaario löytyy hallista 2, katso koko ohjelma tästä.

Rapala-heittorata

Rapala-heittorata on messujen uutuus. Kuivalla heittoradalla heitetään viehettä ja kisataan tarkkuudesta ja teemailtana torstaina pääset haastamaan kalastusoppaita kisaan ja voit voittaa Rapala-viehesetin! Game on!

Kalastusosastot

Akvaarion ympäriltä, hallista 2 ja 3 ja yläkerran hallista löydät ison joukon kalastusosastoja, jotka tarjoavat huipputuotteitaan messutarjouksin. Tarjolla on laadukkaita kalastusvälineitä, venevarusteita ja huikea määrä elektroniikkaa parantamaan kalastuselämyksiäsi. Hyödynnä messutarjoukset ja paikalla oleva asiantuntijuus ja hanki kaikki tarvittava tulevalle kaudelle messuilta.

Kalastusoppaiden vinkkejä

Huikeita kalajuttuja

Tarvikkeita messutarjouksin