Skip to content

Zer°emission TP52 -kilpapurjevene esillä Vene 20 Båt -messuilla

 

OSTA LIPUT

Zer°emission TP52 on yksi suurimmista Vene Båt -messuilla esitellyistä purjeveneistä!

Vene 20 Båt -messuilla Purjehdussatamassa komeileva  Zer°emission TP 52 -kisavene kilpailee merten saastumista vastaan ja lisää tietoisuutta merten tilasta, roskaamisesta sekä suojelusta suurten tapahtumien ja isäntäkaupunkien, yleisön, kumppaneiden ja tiimin omien tekojen kautta. Zer°emission-kisavene on rakennettu täysin hiilikuidusta.

TP52-luokka on huippumoderni yksityyppiluokka, jossa on käytetty viimeisimpiä venerakennuksen innovaatioita. Zer°emission TP52 on Americas Cup -tiimin Oracle Racing 2008 rakennuttama ja Reichel/Pugh suunnittelema kilpavene. Se on yksi nopeimpia kiinteäkölisiä kilpaveneitä maailmassa ja saavutetut huippunopeudet ovat yli 30 solmua. Vene on rakennettu täysin hiilikuidusta ja purjehdusvalmiina se painaa vain 7320 kg eli  todella vähän. Veneen kokonaispituus on  18,5 m, leveys 4,43 m ja syväys on 3,4 m. Suuren syväyksen johdosta kansi kohoaa yli 5 m korkeudelle Vene 20 Båt -messuilla.

 

Vene saapui Suomeen  2019 maaliskuussa, jonka jälkeen se uudistettiin ja huollettiin täysin. Vene osallistui kauden aikana seitsemään kisaan. Zer°emission TP52 saavutti 2019 kesänä 28-solmun huippunopeuden Åf Runt-kisassa, joka tunnetaan paremmin Gotland Runt-kisana. Tiimin kesän paras saavutus oli EM-hopeaa ORC-kilpailusta, joka järjestettiin elokuussa Oxelösundissa Ruotsissa. Tiimiä kipparoi Samuli Leisti ja mukana on menestyneitä kilpapurjehtijoita sekä julkisuudesta tuttu Mikko Leppilampi.

”Tavoitteemme on lisätä vastuullisuutta ja tietoa merien tilasta. Kisojen yhteydessä olemme puhdistaneet rantoja  ja asentaneet Seabin ”meriroskiksen” puhdistamaan sataman vesiä. Lisäksi olemme pitäneet puheenvuoroja, joissa olemme kertoneet merten tilasta ja kannustaneet osallistumaan ”kilpailuun merten roskaantumista vastaan.” 

          – Samuli Leisti

Kisaveneen vierailu Vene 20 Båt -messuilla on ainutlaatuinen. Messujen jälkeen vene lähtee suoraan Välimerelle, jossa se osallistuu ORC-arvokilpailuihin sekä useampaan Rolex Cupin kilpailuun. Rolex Cupissa kilpailee maailman tunnetuimmat köliveneet moderneista supermaxeista aina klassikko J-veneisiin.

 

Kauden 2020 päätavoitteena on osallistuminen Rolex Sydney-Hobart Raceen, jonka startti on 26.12.2020.  Legendaarisessa kisassa vene olisi ensimmäinen Suomen lipun alla purjehtiva vene. Rolex Sydney-Hobart -kilpailu on maailman suurimpia purjehdustapahtumia ja kerää lähes  800 000 katsojaa paikan päälle seuraamaan kilpailun starttia.

Lisätietoja venemessujen ohjelmasta, tarjouksia ja etuja saat liittymällä venemessujen maksuttomaan klubiin. 

LIITY VENE BÅT -KLUBIIN