Skip to content

ZEROchallenge – Hiilivapaa purjehdusprojekti

ZEROchallenge

Ilmastonmuutoksen torjunta on nykymaailman suurin haaste. Kasvihuonekaasujen pitoisuudet ilmakehässä on saatava laskevalle käyrälle lähivuosina. ZEROCO2challenge – yksinpurjehdusprojekti – osoittaa, että hiilivapaa ja EKOtehokas toiminta on mahdollista kaikilla elämän osa-alueilla. Projektin toiminnan hiilitase on nolla. EKOtehokkuutta toteutetaan ja koulutetaan laajalla rintamalla. Toiminnasta jääneet päästöt lasketaan OpenCO2net-laskurilla  ja kompensoidaan vuosittain CO2Eston kautta ostamalla päästöoikeuksia pois EU:n päästökauppajärjestelmästä.

 ZEROchallenge toiminnan projekteja ja esimerkkejä:

-Rakennetun ympäristön EKOtehokkuuden konsultointi

-Rakentamisen EKOtehokkuus ohjelmistot, kehitys ja konsultointi

-BIM – kiinteistöhallinnan integraatio, kehitys ja konsultointi

-BIM – energialaskennan integraatio, kehitys ja konsultointi

-BIM – elinkaaren hallinta, kehitys ja konsultointi

-EKOtehokas arkkitehtuuri, suunnittelu ja konsultointi

-EKOtehokkaat toimistot, suunnittelu ja konsultointi

-Hiilineutraalit  ja irti verkosta talomallit

-100% jätteen kierrätys

Hiilivapaa yksinpurjehdusennätys maailman ympäri

Vuonna 2022-2023 Ari Känsäkoski purjehtii 40 jalkaisten yksinpurjehdusennätys haasteen maailman ympäri. 

Noin 120 vuorokautta kestävä yhtämittainen purjehdus Euroopasta Etelämantereen ympäri suoritetaan pysähtymättä täysin hiilivapaasti. Veneenä toimii Class40 Fuji, joka varustetaan purjehduksen kuumimman trendin mukaan foileilla. Hiilivapaan purjehduksen mahdollistavat aurinkopaneelit, biopolttoaineet ja suomalaisen Remoranin hydrogeneraattorit. Fujin One Sails neulomon 4T FORTE purjeet ovat ensimmäisiä täysin kierrätettäviä, ilman liimoja, hartseja ja liuottimia valmistettuja purjeita.

ZEROchallenge osa-alueet ja yhteistyökumppanit

FORA Finnish Ocean Racing Association

ZEROCO2challenge – purjehdustoimintaa pyörittää Finnish Ocean Racing Association – yhdistys. Kaikki kilpailut purjehditaan hiilivapaasti omaa energiantuotantoa ja biopolttoaineita hyödyntäen. 

FORAn tavoitteisiin kuuluu suomalaisten kouluttaminen valtameripurjehdukseen. Yhdistys luo alustan, jolla suomalaiset voivat osallistua upeisiin Class40- ja valtamerikilpailuihin maailman vesillä. Suurin osa Class40-luokan kilpailuista tapahtuu Ranskan ja Englannin vesillä.

Class40-veneet muodostavat maailman suosituimman valtameripurjehdus luokan. Vuodesta 2014 lähtien ensimmäisen generaation veneet purjehtivat luokan sisällä omana VINTAGE-luokkanaan. Luokkaan kuuluu 68 venettä.

FORAn ja Ari Känsäkosken Class40-projektin tavoitteena on VINTAGE-luokan palkintosijat sarjan kilpailuissa ja Class40 mestaruussarjassa. FORA on Class40 Vintage luokan 2017 maailman- ja Euroopan mestari.

 

Kilpailut jakautuvat yksin- ja kaksinpurjehduskipailuihin sekä täydellä miehistöllä ajettaviin kilpailuihin. Miehistöllä ajettaviin kilpailuihin on mukaan mahdollisuus päästä kenellä vain.

Lisätietoja FORAsta ja jäsenyydestä www.fora.fi.

FORA osallistuu 2021 Rolex Fastnet Race – avomerikilpailuun Englannista Irlannin Fastnet majakan ympäri Ranskaan. Ikonisen kisan osallistuminen on jo kuudes seitsemän vuoden sisällä. Kaksi kuudesta kilpailusta Ari Känsäkoski on purjehtinut SORC Round the Rock – yksinpurjehdus kilpailuissa. Fastnet majakan kiertoja on FORAlla takana jo kahdeksan viiden vuoden sisällä. Mukana on myös kaksi Round Ireland kilpailua ja yksi Round Britain and Ireland Race.

Lisätietoja FORAn kilpailuista viimeisimmissä tuloksissa https://www.class40.fi/tulokset.

“Atlantic Loop”

Fastnet kilpailun jälkeen matkaa jatketaan harjoituskilpailujen kautta RORC Transatlantic Race – Atlantin ylitys kilpailuun. Talvikausi kilpaillaan Karibialla ennen Ari Känsäkosken Atlantin ylitys nopeusennätys purjehdusta takaisin Eurooppaan. Paluu toimii harjoituksena ja testialustana ZEROchallenge maailmanympäri yksinpurjehdukseen.

FORAn veneet

Yhteystiedot

 

Ari Känsäkoski

Kippari

+358 (0)40 354 6914

ari.kansakoski_at_gmail.com

 

Petri Grönlund

Projektipäällikkö

+358 (0)40 480 7878

petri.gronlund_at_deflec.fi

 

Tietoa yritystapahtumista ja FORAn jäsenyydestä:

 

Tapahtumat

Fora.fi

 

Tietoa yhteistyöstä:

 

Yhteistyö

 

Haluatko etuja ja ennakkotietoja venemessuista? Tilaa uutiskirje ja liity messuklubiin.

liity vene båt -messuklubiin