Skip to content
×

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.
Lomakkeen lähetyksessä tapahtui virhe! Suosittelemme lähettämään yritykselle sähköpostia.
Aihe
Nimi:
Sähköpostiosoite:
Viesti:

Kiitoksia yhteydenotosta!

Suomen Meripelastusseura ry;Finlands Sjöräddningssällskap rf

smps.toimisto@meripelastus.fi

Suomen Meripelastusseura on toiminut vesilläliikkujien turvana jo 124 vuotta. Meillä on rannikolla ja sisävesillä yhteensä 60 pelastusasemaa ja 135 pelastusalusta, joiden miehistöissä toimii 1 400 vapaaehtoista meripelastajaa.

Miehistömme suorittivat viime vuonna 2168 pelastus- ja avustustehtävää vesillämme. Apua sai 4285 ihmistä, joista 41 pelastettiin todennäköiseltä menehtymiseltä.

Vieraile sivustolla Ota yhteyttä

Suomen Meripelastusseura on toiminut vesilläliikkujien turvana jo 124 vuotta. Meillä on rannikolla ja sisävesillä yhteensä 60 pelastusasemaa ja 135 pelastusalusta, joiden miehistöissä toimii 1 400 vapaaehtoista meripelastajaa.

Miehistömme suorittivat viime vuonna 2168 pelastus- ja avustustehtävää vesillämme. Apua sai 4285 ihmistä, joista 41 pelastettiin todennäköiseltä menehtymiseltä.

Image

Venemessuarvonta – voita sammutuspeite

Seuraathan meitä jo somessa? Meripelastusseuran Facebook-sivulla ja Instagram-tilillä arvotaan venemessujen kunniaksi sammutuspeitteitä.

Sammutuspeite on hyödyllinen turvavaruste niin veneessä, kesämökillä kuin kotonakin.

Arvottavat sammutuspeitteet lahjoittaa Pohjola Vakuutus.

Osallistu arvontaan!

Hanki Trossi ajoissa

Kirkas kevätaurinko paistaa ja venemessut ovat käynnissä verkossa. Ajatukset kääntyvät tulevaan kesään, vaikka lumi on vielä maassa. Hanki Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelu kesän venematkojen turvaksi nyt, niin on yksi asia vähemmän muistettavaa, kun veneilykausi alkaa.

Lue lisää ja hanki Trossi

Image

Veneilytaito, osa 5

Pelastusliivien käyttö ja huolto

Pelastusliivit ovat veneilijän tärkeimmät varusteet, mutta ne auttavat vain puettuina. Kurssin käytyään opiskelija tietää muun muassa pelastusliivien merkityksen, tuntee yleisimmät liivityypit sekä osaa kaasutäytteisten pelastusliivien perushuollon.

Aloita kurssi!

Kaikki Meripelastusseuran Veneilytaito.fi -verkkokurssit.

Merihelppi – uusi PV2-luokan pelastusvene

Viime kesänä Rauman meripelastusyhdistyksessä otettiin käyttöön ensimmäinen uudentyyppinen PV2-luokan pelastusvene. Merihelpiksi nimetty vene on 8,6 metriä pitkä, 2,8 metriä leveä ja se painaa noin 3900 kiloa.

Kahdella 250 hevosvoiman Mercury-perämoottorilla varustetun veneen huippunopeus on 45 solmua ja matkanopeus noin 35 solmua. Alumiinista valmistetussa veneessä on perustason meripelastus- ja ensiapuvarustus, ja sen valmistaja on kokkolalainen Kewatec Oy.

Kaudella 2020 Merihelppi suoritti 16 pelastus- ja avustustehtävää.

Image

Onneksi oli Trossi

Maria ja Valtteri ovat tuttu näky Kotkan edustan vesillä. Nainen ja rakkaudella hoidettu mahonkivene. Viime kesänä parivaljakko tarvitsi vapaaehtoisten meripelastajien apua.

Maria oli viettänyt kesäpäivän suvun saarimökillä. Kun koitti kotiinlähdön aika, Valtterin moottori ei surahtanutkaan käyntiin.

Marialla on ollut Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelu vuodesta 2018 ja nyt sille tuli käyttöä.

Lue koko tarina!

Näin testaat paukkuliivit

Pelastusliivi on veneilijän tärkein turvavaruste. Paukkuliivit ovat suosittuja keveytensä vuoksi. Ennen veneilykauden alkua paukkuliivi on kuitenkin hyvä tarkastaa ja sen toimivuus testata. Näillä ohjeilla onnistut varmasti.

Täytä paukkuliivi ilmalla ja anna sen olla 24 tunnin ajan. Vuorokauden ilmansa pitänyt liivi on käyttökuntoinen.

Lue lisää kotisivuiltamme.

Noudata aina liivin valmistajan ohjeistusta.

Image

Millainen vakuutus veneelle?

Venevahingoista 73 prosenttia aiheutuu myrskyistä, pohjakosketuksista sekä maissa tapahtuneista haavereista. Veneelle tarvittava vakuutus riippuu veneen arvosta ja moottorin koosta sekä halutusta turvan laajuudesta.

– Pohjola Vakuutuksen Kaskovakuutuksesta korvataan eniten karilleajoja ja pohjakosketuksia sekä veneen törmäyksiä kiinteään tai liikkuvaan esineeseen, kertoo tuoteasiantuntija Hannu Partanen.

Lue lisää!

Kuusi faktaa turvallisuudesta vesillä

Mitä on hyvä merimiestapa? Tiesitkö, että jokaisella huviveneellä pitää olla päällikkö? Katso kuusi tärkeintä faktaa turvallisuudesta vesillä. Osaamistasi voit syventää Meripelastusseuran Veneilytaito.fi -koulutusympäristössä.

Video on toteutettu yhteistyössä Pohjola Vakuutuksen kanssa.

 

Image

INTROSERV -hanke parantaa turvallisuutta Itämerellä

Meripelastusseuran ja Viron vapaaehtoisen meripelastusorganisaation, Päästeliiton Development of Integrated Trossi Service in Baltic Region (INTROSERV) -hankkeen tavoitteena on parantaa veneilijöiden ja pienvenesatamien turvallisuutta luomalla Itämeren alueelle yhtenäinen kiireettömän avun järjestelmä.

Lisäksi järjestetään veneilyturvallisuutta edistäviä koulutuksia ja tapahtumia verkossa sekä viidessä pilottivierasvenesatamassa Suomessa ja Virossa.

Lue lisää

Tuotteet