Skip to content

Yhteenveto Vene 20 Båt -messuista

Messuilla vieraili yhteensä 70 875 kävijää!

Kävijät entistä tyytyväisempiä ja tekemässä hankintoja

Kantar teki venemessuilla kävijätutkimuksen ja haastatteli siihen 300 henkilöä. Tutkimuksen mukaan venemessuilla kävi entistä enemmän moottoriveneilijöitä. Kyselyyn vastanneista 46 % ilmoitti olevansa moottoriveneilijä, kun luku oli vuosi sitten 38 %. Seuraavaksi suurimmat kävijäryhmät olivat mökkiveneilijät 23 %, kalastajat 18 % ja purjehtijat 18 %. Kävijöistä 75 % kertoi omistavansa veneen. Suurimpia kiinnostuksen kohteita olivat moottoriveneet, venevarusteet ja -tarvikkeet sekä veneilyvaatteet ja -kengät. Kiinnostus näihin kaikkiin oli noussut merkittävästi, yli kuusi prosenttia.  74 % kyselyyn vastanneista kertoi venemessujen vaikuttavan tuleviin hankintoihin, kun luku oli vuosi sitten 63 %.

Kyselyyn vastanneista 96 % oli tyytyväisiä tapahtumaan ja 92 % kertoo tulevansa myös ensi vuonna messuille.

Venemessujen kävijämäärä kasvoi 8,7 prosenttia, mikä on suurin kasvuprosentti kahdeksaantoista vuoteen venemessujen historiassa.

”Veneen vesillelasku on nyt konkreettisempaa kuin aikaisempina vuosina. On helppo tehdä hankintoja, kun veneilykausi on lähempänä kuin koskaan. Odotettavissa oleva pitkä veneilykausi lisää veneilyn suosiota”, uskoo Vene Båt -messujen toimeksiantajan Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo. ”Venemessut on kehittynyt paljon vuosien mittaan. Messut tarjoaa nyt entistä laajemmalle kohderyhmälle elämyksiä ja on hienosti muuttanut muotoaan. Venemessut houkuttelee veneilyn pariin uusia ihmisiä ja tarjosi heille tänä vuonna entistä enemmän ohjelmaa.”

 

Messuille osallistui 282 näytteilleasettajaa ja näyttelypinta-alaa oli käytössä 27 819 m2

Näytteilleasettajan kertomaa:

Toimitusjohtaja Mikael Winqvist  AMT-veneet Oy:stä kertoo venemessujen olleen kaupallisesti viime vuotista parempi. ”Huippumessut meille. Olemme tehneet enemmän kauppaa ja tarjouksia kuin viime vuonna. Kiinnostusta on herättänyt Messujen avomoottoriveneeksi valittu ensiesittelyssä ollut  AMT 165 BR, mutta myös muut mallit. Meillä vuoden venemyynnistä puolet liittyy jotenkin venemessuihin. Venemyyntiä tehdään messuilla suoraan veneilijöille, mutta erittäin tärkeätä on myös kansainvälisten ja muiden yhteistyökumppanien tapaaminen messuilla. Missään muualla meillä ei ole koko mallisto esillä näin hyvin”, kertoo Winqvist. ”Tänä vuonna olemme kohdanneet messuilla paljon sellaisia asiakkaita, jotka ovat myyneet jo vanhan veneensä tai heillä on ollut paussia veneilyssä muutamia vuosia. Tuntuu, että ihmiset haluavat nyt viettää enemmän aikaa mökeillä ja Suomessa veneillen. Kiinnostus veneilyä ja veneitä kohtaan tuntuu olevan kasvussa.”

 

Näytteilleasettajan kertomaa:

Tänä vuonna Ajola Yachts panosti venemessuihin entistä enemmän ja toi messuille kaksi Beneteau-purjevenettä ja kaksi pikkupurtta yhden purjeveneen sijaan. ”Venemessuille osallistuminen kasvattaa selkeästi merkin tunnettuutta ja vahvistaa brändiä”,  kertoo Ajola Yachtsin toimitusjohtaja Antti Saarisalo. ”Saimme paljon positiivista palautetta mukanaolosta ja tavoitimme uutta purjehtijakuntaa, jotka ovat valmiita ostamaan uusia purjeveneitä käytettyjen sijaan. Kiinnostus päiväretkeilyä kohtaan tuntui olevan myös nousussa. Rohkaisen mielelläni muitakin purjeveneyrityksiä osallistumaan messuille, jotta saadaan purjehdus kasvuun ja purjehtijoille lisää tarjontaa messuille.”

Messuilla palkittuja

Messujen veneet

Vene 20 Båt -messuilla valittiin nyt jo 22. kertaa Messujen veneet esillä olevista uutuuksista.

  • Messujen avovene AMT 165 BR
  • Messujen retki- ja yhteysvene TG 7.9 KingCruiser
  • Messujen matkavene Beneteau Swift Trawler 30

Lue lisää >>

Pelasta Itämeri -palkinto: Origin by Ocean

Origin by Ocean palkittiin Suomen Messusäätiön Pelasta Itämeri -palkinnolla merkittävästä työstä, jota yritys tekee ympäristön ja erityisesti Itämeren hyväksi. Toiminnallaan yritys osoittaa, että ympäristön pelastaminen voidaan myös kääntää taloudelliseksi voitoksi.

Lue lisää >>

Vuoden Veneilyteko 2019: Gullkronan vierassatama

Veneilytoimittajat ry – Båtjournalisterna rf on valinnut Gullkronan vierassataman uudelleen avaamisen Vuoden Veneilyteko -palkinnon saajaksi. Palkinnon ottavat vastaan Saara Kankaanrinta ja Ilkka Herlin, jotka henkilökohtaisesti ovat tehneet toiminnan mahdolliseksi.

Lue lisää >> 

Vuoden vierasvenesatama 2020 -voittajat: Bodö ja Kuhmoisten Sahanranta

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama -äänestyksessä haettiin erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikkisatamaa. Voittajiksi valittiin toistamiseen Bodö eteläisellä saaristomerellä sekä Kuhmoisten Sahanranta Päijänteellä.

Lue lisää >>