Skip to content

Vene 22 Båt ohjelma

Tässä esimakua Vene 22 Båt -tapahtuman ohjelmasta. Koko ohjelma julkaistaan tammikuussa.

Aalto ja Kalastus

Aallossa kävijät pääsevät tuttuun tapaan tutustumaan ja kokeilemaan laite- ja vapaasukellukseen, suppailuun sekä muihin vesillä harrastamisen lajeihin ja välineisiin. Kalastuksen ohjelmalavalla ja sen yhteydessä olevalla uittoaltaalla on laadukasta ohjelmaa kaikkina messupäivinä. Tapahtuman juontavat Alex Haley ja Mikko ”Peltsi” Peltola.

Kalastus-alueella Suomen eturivin kalastusoppaat ja -persoonat esiintyvät ja ovat yleisön tavattavissa. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö esittelee mm. Viehekalastuksen SM –kisoja, vastuullisuutta, sekä Haukitehdas- ja Mimmit kalastaa! -hankkeita. Modernien, valtavirtaa edustavien urheilukalastusveneiden ohella esittelyssä on myös kasvavaa suosiota nauttivia kalastus-, metsästys- ja yleiskäyttöön soveltuvia pienveneitä.

Lauantaina 12.2. ohjelma-altaalla on luvassa Mika ”Haukikoira” Vornasen isännöimä Ursuit Challenge, jossa tunnetut ja vähän tuntemattomammatkin vapataiturit kisaavat tarkkuusheiton jalossa lajissa. Lisäksi ohjelmassa on pitkin messuja muitakin kalastusaiheisia kisailuja, joihin yleisöllä on mahdollisuus osallistua.
Käsityöläisten torilla myydään muun muassa uniikkeja haukijerkkejä, vaappuja, lippoja, meritaimenuistimia ja muita kalastusaiheisia käsitöitä.

Purjehdussatama

Purjehdussatamassa esitellään kävijöille mm. kotimaisia ja ulkomaisia veneily- ja purjehduskohteita, Puhdas Itämeri -aiheita sekä purjehduskoulutusta. Keskiviikkona 16.2. aiheena on Valtameriseikkailut, vetäjänä Suomen Valtameripurjehtijat ry:n puheenjohtaja Kari ”Ruffe” Nurmi. Torstaina 17.2. aiheena on kilpapurjehdus, vetäjänä Suomen Avomeripurjehtijat ry:n puheenjohtaja Heikki Räisänen.

Ohjelmassa mm.

  • Tapio Lehtinen – Ocean Globe Race ja Golden Globe Race
  • Kari “Ruffe” Nurmi – Kaislaveneellä Suomenlahden yli ja pohjamaalitutkimus
  • Zer°emission Samuli Leisti – Elämäni rankin kilpailu Rolex Middle Sea Race 2021 ja Youth Offshore Academy
  • Tuomo Meretniemi – Sailforgood, Meretniemet maailman merillä
  • Two Rowing Finns – Jolle Blässar ja Markus Mustelin
  • Olympiapurjehtijoiden kuulumiset, yhteistyössä SPV

Venemestarin Telakka

Venemestarin Telakalta löytyy vinkkejä veneen huoltoon ja kunnostukseen. Tarjolla mm. solmukoulu, tietoa sähkötekniikasta ja -turvallisuudesta, navigointielektroniikasta, lämmityksestä ja litiumakuista. Lisäksi esitellään ylläpitoon ja kunnostukseen liittyen mm. keinotiikin asennus, törmäyslistojen vaihto, verhoilutyöt, pintojen kunnostus ja suojaus.

Totalveneen Messi

Totalveneen Messi tarjoaa tuoreinta tietoa moottoriveneilystä ja moottoriveneistä. Esittelyssä mm. messujen uutuusveneet ja erilaiset moottorivenemallit. Lisäksi tutustutaan veneiden sähköistymiseen, sähköperämoottoreihin ja sähkömoottorilla polttomoottorin korvaamiseen. Esillä ovat myös pääkaupunkiseudun päiväretkikohteet, itäisen Suomenlahden satamien kehitysprojektit, Viron ja Baltian satamauudistukset, N2000-väylä- ja karttauudistus sekä RaceWKND!-kilpaveneilyesittely.

Suomen Purjehduksen ja Veneilyn kotisatama

SPV:n kotisatamassa inspiraatiota ja asiaa koko perheelle purjehduksesta ja veneilystä. Messuilla on jälleen myös Veneilijän Kamapörssi.

Pe 11.2. Viihdymme vesillä
La 12.2. Menestymme maailmalla
Su 13.2. Kannamme vastuumme
Pe 18.2. Aloita veneily
La 19.2. Seurat
Su 20.2. Luokkaliitot