Skip to content

Haluatko kokeilla sukellusta?

Sukellus on monen haaveena, mutta miten aloittaa sukellusharrastus? Venemessujen Uusi Aalto -hallissa pääset kokeilemaan sukellusta alan asiantuntijoiden johdolla. Uusi Aalto -alueella on oma sukellusallas, missä Sea Safetyn koneneet kouluttajat antavat opastusta sukeltamiseen. Voit vaihtaa yllesi sukellusasun ja saat varusteet käyttöösi. Kouluttajan avulla opit sukelluslaitteiden käyttöä. Voit myös kokeilla Discover Scuba Divingia, jonka yhteydessä kokeilijat voivat leikkiä kuplapyssyllä.

Messuilla on myös laaja kattaus mielenkiintoisia sukelluskohteita esillä, haaveilitpa sitten kotimaisista hylkypuistoista tai eksottisemmista kirkkaan veden kohteista.

Maksuton sukelluskokeilu

Sukellusaltaalla pääset testaamaan sukellusta joka päivä. Tule paikalle ja Sea Safetyn henkilökunta auttaa sinua. Näyttelyosaston ja altaan löydät Uusi Aalto -hallista. Jos haluat kokeilla rauhassa, suosittelemme tulla paikalle arki-iltaisin, sillä viikonloppuisin messuilla on kiireisempää.

Käytännön ohjeita

Kokeiluun tulevat saavat ennen kokeilua päällensä märkäpuvut jotta altaassa ei tule kylmä. Ennen veteen menoa täytetään terveysselvitys sekä vastuuvapautuslomake. Alaikäisten kohdalla vaaditaan holhoojan allekirjoitus. Alaikäraja kokeiluun on 10 v.

Sukelluskokeilussa saat lyhyen briiffauksen varusteiden käytöstä sekä turvallisuuteen liittyvistä asioista, jonka jälkeen sinut viedään kouluttajan tai divemasterin opastamina altaaseen pukemaan varusteet päälle. Kouluttaja vie sen jälkeen sinut veden alle jossa pääset kokemaan veden alla hengittämisen ja painottomuuden tunteen.

Lisäksi voit halutessasi leikkiä kuplapyssyllä, jolla ammutaan paineilmalla kuplarenkaita veden alla.

Sukellusmatkailua

Museoviraston osastolta löydät sukellusmatkoja Viron hylkykohteisiin Saarenmaalle ja Hiidenmaalle, hyljesafareita ja sukellusreissuja osittain veden peittämään vankilaan Rummu-järvelle. Kotimaisista sukelluspaikoista mukana on Porkkalan, Hangon ja Kemiönsaaren kohteet, Hauensuolen hylkypuisto ja Helsingin Hylkypuisto.

Ruotsissa Sjöhistoriska ja Haningen kunta tekevät yhteistyötä Dalarön sukelluspuistossa, johon tehdään opastettuja sukellusmatkoja. Dalarö on ruotsalaisen idyllin perikuva, ja siellä kirsikkana kakussa on artisti E-typen hallinnoima Dalarön linnoitus, Dalarö Skans 1600-luvulta.

Museoviraston Baltacar-hankkeen kautta pääset tutustumaan kaikkiin näihin kohteisiin ja kaupan päälle parhaat vinkit kokeneilta hylkysukeltajilta!

Sukellusseminaari

Museovirasto järjestää messujen toisena lauantaina 16.2. seminaarin ”Aikamatkailua hylkypuistoissa”. Seminaarissa käsitellään hylkyjä, vedenalaisia puistoja ja opastettuja sukellusreittejä.  Seminaari on avoin kaikille hylyistä ja merihistoriasta kiinnostuneille.

KATSO SEMINAARIN OHJELMA JA ILMOITTAUDU

Kokeile snorkkelimaskia

Snorklaukseen tarkoitettu kokokasvomaski on alalla uusi ja kasvava trendi. Siinä snorklaukseen tuodaan lisää mielekkyyttä kun kasvot pysyvät kokonaan kuivana ja esim. viikset eivät aiheuta maskin vuotamista niin kuin perinteisissä maskeissa tapahtuu.

Snorkkelimaskin kokeilulle on varattu omat aikavälit sukellusaltaasta, ja muusta ohjelmasta riippuen voi olla mahdollista kokeilla maskia myös muina aikoina.

 

Seabike ja DPV – vedenalaiset menopelit

Messuilla esitellään myös polkumoottorilla toimiva ”sukellusfillari” Seabike ja DPV ”mopo” eli sähkömoottorilla toimiva vedenalainen kulkupeli. Molemmat ovat nähtävillä isossa lataassa päivittäin, kokeiluista voi sopia suoraan Sea Safetyn osastolla henkilökunnan kanssa.

Katso aikataulu Katso video DPV-laitteesta