Skip to content

Kalastuslupa turvaa kalakannat myös tulevaisuudessa

Milloin tarvitsen lupia ja maksuja kalastusharrastukseeni?

LIITY VENE BÅT -MESSUKLUBIIN

Kalastuslupa – milloin tarvitsen?

Kalastuslupa on tarpeen suojellaksemme kalakantojamme. Käytetyillä maksuilla voidaan hoitaa kalavesiä ja turvataan kalastusmahdollisuuksia. Yleisesti ottaen kalastuslupa tarvitaan aina kun kalastat muilla välineillä kuin ongella tai pilkkien. Kalastuslupaa ei tarvitse myöskään jos olet alle 18-vuotias tai yli 64-vuotias. Luvista vastaa Metsähallitus, joka myy kalastuslupia vapa- ja pyydyskalastukseen sekä ravustukseen valtion vesialueilla. Lupatuotot käytetään kalavesien hoitoon ja kalastusmahdollisuuksien turvaamiseen. Lisäksi Metsähallitus kerää valtion veroluontoisen kalastonhoitomaksun.

Mikä on kalastonhoitomaksu?

Kalastonhoitomaksu on vapaa-ajankalastajille tärkein kalastuslupa. Kalastonhoitomaksu maksetaan jos olet 18–64-vuotias ja kalastat vieheellä tai pyydyksillä. Kalastonhoitomaksulla voit vapaa-ajan kalastaa myös Suomen talousvyöhykkeellä ja valtion yleisellä vesialueella meressä.

Kalastuslupa ja kalastonhoitomaksun maksaminen

Kalastonhoitomaksun voi maksaa koko vuodeksi, viikoksi tao vain päiväksi. Jos olet maksanut koko vuoden maksun, sinulle lähetetään Suomu- tai Fena-lehti ja siinä samassa luvanhaltijan kalastuskortti. Kortti käy todistuksena kalastonhoitomaksun maksamisesta. Myös maksukuitti toimii osoituksena kalastonhoitomaksun maksamisesta. Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen.

Hinnat kalastonhoitomaksuista eivät ole kovia. Vuonna 2020 vuorokauden lupa maksaa 6 € / Viikon lupa 15 € ja vuosimaksu 45 €.

Mistä lisätietoja?

Parhaiten tietoa saa eräluvat.fi -verkkosivuilta, missä voit myös hankkia kalastuslupasi. Myös Vene Båt –messuilla on yleensä mahdollisuus hankkia kalastuslupia, sekä saat lisätietoa luvista ja mahdollisuuksista.

OSTA LUPA LISÄTIETOJA LUVISTA JA MAKSUISTA

Kalastuslupa on tarpeen jos kalastat vieheellä

 

Kalastusoppaat osaavat keroa mm. kalastuslupa -asioista

Messuilla teet hankintoja kalastustarvikkeista ja välineistä

Kalastus isosti esillä venemessuilla

Kalastus on Vene Båt -messuilla omana alueenaan. Esillä on kalastukseen soveltuvia veneitä, vehkeitä ja varusteita kaikuluotaimista, uistimiin ja kalastusoppaiden vinkeistä kalastusaltaisiin. Kalastusoppaat ovat nykyään oman alansa supertähtiä, joiden esityksiä pääsee seuraamaan messulipun hinnalla.

LUE LISÄÄ KALASTUKSESTA

Lisätietoja kalastus -aiheesta ja muistakin venemessujen aiheista messuklubista

Tilaa Vene Båt -messuklubikirje. Saat rahanarvoisia lippuetuja, kuulet ensimmäisenä messujen tarjonnasta ja saat vinkkejä veneilyyn, kalastukseen ja vesiurheiluun.

LIITY VENE BÅT -MESSUKLUBIIN