Skip to content

Kalastusohjelmaa Vene 20 Båt -messuilla

Kalastus on isosti esillä Vene 20 Båt –messuilla.

katso kaikki kalastusohjelmat katso kalastusalueen yritykset

OSTA LIPUT

Kalastusohjelmaa venemessuilla

Venemessut ei ole pelkkiä veneitä vaan messuilla on tarjolla kiinnostavaa ohjelmaa kalastuksesta kiinnostuneille. Tapahtumassa on 2 ohjelmapaikkaa ja valtavasti kalastuksen supertähtiä ja asiantuntijoita.

Ohjelmatärppejä kalastusohjelmaan

 – Kalastusalueen ohjelmalavojen isäntänä toimii Mikko ”Peltsi” Peltonen –

Kalastusoppaat

Kalastusoppaat kertovat kalastuksen nikseistä päivittäin Uuden Aallon estradeilla. Messuilla on tavattavissa suuri joukko kalastusoppaita ja -persoonia kuten Jani Ollikainen, Kristian Keskitalo, Ville-Matti Blomqvist, Mika ”Haukikoira” Vornanen, Peter lahti, Pyry Granlund, Perttu Haanpää, Pasi Tuike, Mikko Lampi, Tomi Tikkanen, Antti Heinonen, Saku Laaksonen, Jani Karonen, Mika Vallius, Tapani Levula, Jari Kostamo, Mika Silvasti, Ari Paataja, ja monia muita.
Katso kaikki kalastusohjelmat >>

Kalastuselektroniikka

Miten kaloja pyydetään aiempaa helpommin hyödyntämällä kaikuluotaintekniikkaa ja päästään näkemään missä kalat uivat. Mika Silvasti: Kaikuluotauksen ABC -esitys koko messujen ajan.
Katso esitysajat >>

Käsityöläisten tori

Uudella Käsityöläisten torilla myydään muun muassa uniikkeja haukijerkkejä, vaappuja, vapoja ja meritaimenuistimia. Käsityöläisiä edustavat mm. Janne Koivisto (Monkey Lure Factory), Kari Lossi (Kalossi vaaput), Jouni Tompuri (Mörköpaja), Aki Leppänen (ALL Finland), Jarno Vähämäki (JKing) sekä vavanrakentaja Martin Harjunpää.
Tutustu käsityöläisiin etukäteen >>

Kalastajan Kanavan osasto

Kalastajan Kanavan osastolla on myös tavattavissa messujen mittaan useita käsityöläisiä, jotka esittelevät ja myyvät taidonnäytteitään. Mukana menossa mm. Kaweri-viehe, Jio-Obbers, Captain Ollie, Norolan, Räppäri, Johnny Baits Finland sekä vavanrakentaja Janne Laaksonen. Kalastajan Kanava on muutenkin vahvasti mukana messuilla järjestäen ohjelmaa omalla osastollaan. Luvassa on ”rigi- ja perukebaari”, jossa yleisö voi käydä harjoittelemassa perukkeen tekoa omatoimisesti ja ohjatusti. Lisäksi pureudutaan muun muassa vavanrakennuksen saloihin, veneen pintakäsittelyn hyötyihin ja käynnistetään kevään 2020 Hauenkalastajat Open -kisan ilmoittautuminen.

Kalastusveneet

Kalastuksessa käytettävällä veneellä on merkitystä. Kalastusalueen ohjelma-altaalla on laiturissa yhteensä kuusi kalastusvenettä. Mukana ovat heittokalastukseen suunnitellut Falcon, Buster M ja ensiesittelyssä venemessuilla oleva Buster XL. Lisäksi altaan laidalla ovat uisteluvarustellut Buster Cabin ja Quicksilver 675. Garminin tuo altaalle kilpakalastaja Tomi Tikkasen Tracker Pro Guide V-175 Combo:n, jossa esittelyssä mm. uusi Garmin Force -keulamoottori.

Kasvavaa suosiota nauttivat kalastus-, metsästys- ja yleiskäyttöön soveltuvat pienveneet ovat esillä venemessuilla. Näistä esimerkkinä Ruthless Fishingin edustama Alumacraft Jon Boat.

Vastuullinen kalastaminen

Venemessujen kantavana teemana on vastuullisuus ja se tulee esiin lähes jokaisessa kalastusalueen esityksessä.

Lisäksi messuilla esitellään Haukitehdas-hanketta, missä haetaan hauen lisääntymisalueita. Tule kuulemaan la 15.2. ja su 16.2. esitykset aiheesta ja Suomen Vapaa-ajan Kalastajien Keskusjärjestö ry:n osastolle ehdottamaan sopivia alueita. Lue lisää ja katso esitysajat >>

Perjantaina 14.2. klo 15:00 järjestetään paneelikeskustelu aiheesta ”Joka kalastajan toimenpiteet Itämerenhyväksi”. Mukana paneelikeskustelussa ovat mm. SYKE:n erikoistutkija Seppo Knuuttila, Pidä Saaristo Siistinä ry:n projektipäällikkö Hanna Haaksi, Kalastus-lehden päätoimittaja Antti Zetterberg, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kalatalousasiantuntija Janne Antila. Paneelin moderaattorina toimii juontaja Mikko Peltola. Lue lisää >>

 

PikeMasters -hauenkalastuskisa

Kotimaisen PikeMasters -hauenkalastuskisan toinen kausi pyörähtää käyntiin kuuden jakson ja kuuden joukkueen voimin lauantaina 4.1.2020. PikeMasters-kisan palkinnot jaetaan ja finaalijakso näytetään venemessuilla lauantaina 8.2. Paikalla ovat kaikki PikeMasters –kisan joukkueet: Abu, Garmin, Gator, Daiwa, Rapala ja CWC. Lisäksi luvassa on PikeMasters Liiga 2019 sekä JigiCup 2019 -palkintojenjakoseremoniat.

Ursuit Challenge by Mika Vornanen

Lauantaina 15.2. ohjelma-altaalla on luvassa Mika Vornasen isännöimä Ursuit Challenge by Mika Vornanen, jossa tunnetut ja vähän tuntemattomammatkin vapataiturit kisaavat tarkkuusheiton jalossa lajissa.

Kalastusohjelma yhteistyössä:

Kalastus on yksi suomalaisten suosikkiharrastuksia. Suomen vapaa-ajankalastajien keskusliiton mukaan 1,7 miljoonaa suomalaista kalastaa ongella, pilkkivavalla tai katiskalla vähintään kerran vuodessa. Viehekalastajiakin löytyy kaikista ikäluokista.

Jos kalastat muulla kun ongella tai pilkkimällä tarvitaan kalastuslupa. Venemessuilla voit hankkia Kalanetin osastolla Helsingin kaupungin ja muiden alueiden kalastuslupia. Metsähallituksen osastolla puolestaan voit maksaa valtion kalastonhoitomaksun, mikä oikeuttaa kalastamiseen muilla alueilla.