Skip to content

Historian havinaa Vene 21 Båt verkossa -tapahtumassa

 

 

 

 

 

Historian havinaa

Lähde mukaan aikamatkalle tutustumaan perämoottoreihin ja kunnostettuihin veneisiin vuosikymmenten takaa.

kuva: Mark Timberlake

Mahogany Yachting Society

Mahogany Yachting Society edistää klassisten veneiden säilymistä, uusien veneiden rakentamista sekä edesauttaa veneenomistajien harrastusta aktiivisella jäsentoiminnalla. Jäseniksi otetaan klassisista moottori- ja purjeveneistä kiinnostuneita henkilöitä, veneellä tai ilman.

Tutustu seuraan Selaa vuosijulkaisua

 

Noak

Noak on valmistunut Andrée & Rosenqvist veistämöltä vuonna 1911. Veneessä on alkuperäinen Fay & Bowen moottori. Valmistuttuaan vene tuotiin Päijänteelle ja sen kotisatama on pysynyt siellä siitä asti. Vene on säilynyt alkuperäisessä asussaan puuosiltaan ja heloituksiltaan.

Noak on esillä Vene 22 Båt -messuilla ja silloin julkaistaan kirja Noak-veneen historiasta ja omistajista.

Outboard Museum

Outboard Museumin tarkoituksena on edistää historiallisten perämoottoreiden ja veneiden harrastusta ja lisätä niiden tuntemusta, sekä edistää ja kehittää niiden historian ja tietämyksen säilymistä.

Museo kunnostaa, luetteloi, säilyttää ja esittelee maassamme käytössä olleita historiallisesti arvokkaita perämoottoreita ja niihin liittyvää oheismateriaalia.

 

Outboard Museum

On ilahduttavaa että perämoottoreita on esillä yksityiskokoelmien lisäksi muuaallakin kun Outboard Museumissa. Moottoreita on esillä myös mm. Kotkan merikeskus Vellamossa sekä Turussa Forum Marinumissa (kuva).

Outboard Museum Tolsassa on totuudenmukainen perämoottorikorjaamo 1950 luvun alkupuolelta sellaisena kun se toimi aikanaan Telvalla.

Mercury Mark 25E vm. 1956, USA, 20 hv, 2 syl., 4500 RPM, 65 kg.