Puuveneitä ja veneveistäjiä

100-banneri-1

Puuveneveistäjät ry Vene 17 Båt -messuilla – esillä yksitoista upeaa puuvenettä, paikalla veneveistäjät

Tervan tuoksu houkuttelee tänäkin vuonna Puuveneveistäjät ry:n yhteisosastolle halliin 7 ihastumaan upeisiin puuveneisiin. Esillä on moottori- ja purjeveneitä sekä jollia. Veneet ovat uustuotantoa tai vanhempia kunnostettuja veneitä. Ne ovat seitsemän veneveistämön taidonnäytteitä. Osastolla tapaat myös veneveistäjiä ja saat heiltä tarkempaa tietoa veneistä.

Kuten aikaisempinakin vuosina, Puuveneveistäjien infotiskiltä voit ostaa uusimman VeneenVeistäjä -lehden tai tyylikkään logolla varustetun villapipon tai t-paidan. Arpaonnea kannattaa myös kokeilla, sillä palkintona hieno mahonkinen Vallilan Veneveistämön valmistama soutuvene perämoottorilla (1,5 hv) varustettuna, palkinnon arvo on yli 6000 euroa!

Veneet veistämöittäin:

Veistovene Ky tuo messuille vuonna 1968 rakennetun summalaisen yhteysveneen. Tämä vene valittiin v. 2005 Kotkan kansainvälisillä Puuvenemessuilla näyttelyn kauneimmaksi veneeksi. Vene on edelleen erinomaisessa kunnossa ja siihen vaihdettiin juuri uusi moottori.

summalainen

Veneveistäjä Marko Nikulan merisoutuvene Ahven on uusi, juuri messuille valmistunut kaunis tervattu soutu- ja purjevene, joka soveltuu monenlaiseen käyttöön. Messuille tuleva vene on varustettu purjeella ja nostokölillä.

Vallilan Veneveistämön vaneri-/mahonkirunkoinen moottorivene edustaa modernia veneenrakennustekniikkaa, jossa suunnittelussa on hyödynnetty 3D-mallinnusta ja osien tekemisessä CNC-tekniikkaa. Runko on vaneria, johon on edelleen kiinnitetty mahonkilaudoitus. Mahonkia ja tiikkiä on käytetty myös muissa veneen kansi- ja sisustusrakenteissa.

mahonkivene_jukka

Veistokaari Oy tuo messuille useamman uuden puuveneen, jotka ovat kaikki myös myynnissä. Näytteillä on moottorivene, perinteinen tervattu savolainen soutuvene, purjejolla ja  isomman veneen apuveneeksi soveltuva jolla. Lisäksi Veistokaarella on myynnissä neljä muuta venettä, joista kuvia nähtävissä messuilla.

Puuri T:mi esittelee todellisen suomalaisen purjeveneklassikon, kansanveneen 60-luvulta. Tämä folkkarikaunotar on edelleen erittäin hyvässä kunnossa ja sillä kilpaillaan myös aktiivisesti. Viime kesänä vene sijoittui Viaporin Tuopissa toiseksi luokassaan ja se osallistui myös kansanveneiden Gold Cupiin Helsingissä.

folkkari_3

Miilu-Veneet Oy:n mahonkinen purjesoutujolla Columbia Dinghy, nimeltään Lili, valmistui asiakkaalle heinäkuussa 2016. Tämä kaunotar on erittäin siro ja kevyt. Laudoitus on khaya-mahonkia, köli ja peräpeili valkotammea ja penkit pähkinäpuuta. Brittiläinen venelehti Classic Boat Magazine valitsi Lilin ehdokkaaksi vuoden perinteinen uustuotantovene -sarjaan Classic Boat Awards 2017 yleisöäänestykseen.

dinghy1

Veneveistämö J. Palviainen esittelee 1930-40 luvun piirustuksiin vuonna 2013 veistetyn mäntyrunkoisen pirtuveneen, jonka yksityiskohdissa on käytetty myös mahonkia ja Oregon mäntyä. Veneessä on samaa ylellistä henkeä kuin amerikkalaisilla Runabout-veneillä – todellinen katseiden kääntäjä siis!

pirtuvene1