Skip to content

Veneilyn aloittaminen

Aloittelevan veneilijän aamu Vene 20 Båt -messuilla 

Sunnuntai 9.2. klo 10-12

ilmoittaudu mukaan

OSTA LIPUT

Vinkkejä ja oppeja veneilyn aloittamiseen

Knaappi? Loki? Styyrpuuri? Aloittelevan veneilijän aamussa kuulet vinkkejä veneilyharrastuksen aloittamiseen, opit veneily- ja purjehdusseuroista ja huomaat myös ettei veneilyn aloittaminen ole kallista. Aloittelevan veneilijän aamussa mukana mm. Suomen Purjehdus ja Veneily ry, Purjehduskoulu Rad Sails, Kaupunkivenepalvelu Skipperi ja Blue Ocean Oy Ab.

Mukaan mahtuu 100 ensimmäisenä ilmoittautunutta! 

ilmoittaudu mukaan

Aika: Sunnuntai 9.2. klo 10-12
Paikka: Vene 20 Båt -messut, Messukeskus, seminaarisali 201

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää pääsylippua messuille!

Ohjelma

Veneilyn ilosanoma meriseikkailija ja kansan purjehduselämysten mahdollistajalta Kari ”Ruffe” Nurmelta
Kari ”Ruffe” Nurmi

”Kari ””Ruffe”” Nurmi on kokenut valtameripurjehtija ja seikkailija. Hän on yksi Suomen nuorimmista Atlantin molempiin suuntiin ylittäneistä kippareista, kipparoiden 23-vuotiaana veneensä Amerikkaan. Ruffe valittiin vuonna 2018 vuoden matkapurjehtijaksi. Ruffe on myös vahva ympäristön ja Itämeren puolestapuhuja ja hänet tunnetaan monista omaperäisistä tempauksistaan luonnon puolesta. Hän haluaa innostaa ihmisiä veneilyn ja luonnon pariin.”

Veneilyharrastuksen aloittaminen
Purjehduskoulu Rad Sails Simo Skogberg, Matti Christersson ja Markus Relander

”Miten aloittaa veneily tai purjehdus turvallisesti? Mitä tietoa ja taitoa siihen tarvitaan? Purjehduskoulu Rad Sailsin kokeneet opettajat kertovat mitä vaaditaan veneilyharrastuksen aloittamiseen – alkaen veneenkäytöstä aina veneen ankkurointiin ja venepaikkohin.”

Purjehdus- ja veneilyseurat
Mirja Rosenberg, Koulutuspäällikkö ja veneilykoordinaattori, SPV

”Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n koulutuspäällikkö ja veneilykoordinaattori Mirja Rosenberg kertoo seuraan liittymisen hyödyistä ja yhteisön tuen tärkeydestä. ”

Veneen vuokraus
Kristian Raij, Skipperi

”Kaupunkiveneily on helppo ja edullinen tapa aloittaa moottoriveneily. Skipperi tarjoaa veneilykoulutusta uusille veneilijöille niin käytännön- kuin videokoulutusten avulla. Kaupunkiveneilijänä aloittelevan veneilijän ei tarvitse murehtia huolloista tai talvisäilytyksistä vaan voi keskittyä siihen tärkeimpään eli turvallisten veneilytaitojen opetteluun, sekä veneilystä nauttimiseen! Skipperin toimitusjohtaja Kristian Raij kertoo kuinka palvelu toimii ja mitä siihen kuuluu. Kokemuksen karttuessa isompia veneitä voi sitten vuokrata suoraan omistajalta.”


Ensimmäisen veneen osto
Samuli Leisti, Blue Ocean Oy Ab

”Mikä on aloittelevalle veneilijälle sopiva ensimmäinen vene? Blue Ocean Oy:n Samuli Leisti neuvoo miten kartoittaa ensimmäisen veneen tarve ja veneen ostoon vaikuttavat harrastustarpeet. Samuli kertoo eri venetyypeistä ja siitä, minkä tyyppinen vene sopii aloittelijalle. Kuulet mitä aloittelevan veneilijän on hyvä huomioida veneen oston yhteydessä. ”

Äiti veneen kipparina
Mia Suominen

”Mia Suominen on äiti ja purjehtija. Hän kertoo historiastaan purjehtijana ja purjehduskokemuksistaan lasten kanssa. Mia kertoo myös miten on päätynyt omaan veneen ostoon sekä mistä tarvittava tuki ja tieto harrastukseen on löytynyt.”

 

OSTA LIPUT