Ilman vesileikkejä elämä olisi kuivaa – Uusi Aalto Waterexpo

Uusi Aalto -alue esittelee Vene 18 Båt -messuilla vesiharrastamisen lajeja, joita yleisö voi myös kokeilla. Suppailun, wakeboardauksen ja melonnan lisäksi alueella esitellään uutena lajina vapaasukellus. Alueella näkee jetski-taiturin esityksiä ja ensimmäisenä viikonloppuna kisataan kansainvälisessä Wakeboard-kisassa ja torstaina 15.2. palkitaan Suomen parhaimmat wakeboardaajat.

Uusi Aalto -alueen jättiallas luo puitteet näyttäville demoiluille ja ohjelmanumeroille. Altaan pituus on 40 metriä, leveys 15 metriä ja veden syvyys jopa 90 cm. Demoilujen ja välinekokeilujen ohella altaalla näkee wakeboarding-esityksiä ja SUP-haastekisoja. Tänä vuonna sukellukselle on varattu oma allas, jossa voi päivittäin kokeilla laitesukellusta Sea Safetyn opastuksella.

Huikeita esityksiä ja tarinoita

Jetski freestylen Suomen ja pohjoismaiden mestari Pentti Keinänen esittelee huikeita temppujaan Uusi Aalto -altaalla avajaispäivän lisäksi viikonloppujen aikana. Rata-ajo-näytöksessä Pentillä on allaan Benelli s4, joka on 750 -kuutioinen 4-tahtinen turboahdettu puhdas ratakilpuri. Freestyle-näytöksen jetti on puolestaan 1200 kuutioinen 2-tahtinen, hiilikuidusta ja alumiinista käsityönä rakennettu peto.

Helsinkiläinen SUP-lautailija Timi Hellman tulee kertomaan Rannikko 2017 -projektistaan, jossa hän seikkaili pitkin Suomen rannikkoa SUP-laudalla. Tempaus tuo esille sup-lautailun monipuolisuutta ja Itämeren suojelua. Pituutta suppailulle kertyi 1300 kilometriä.

Museoviraston Hylkypuiston pop-up näyttelyssä vetonaulana on linjalaiva Kronprins Gustav Adolfin tykki, joka painaa noin 2000 kg. Mikko Kuustonen kertoo sunnuntaina 11.2. Museoviraston Hylkypuistosta.

Messuilla esitellään uutena lajina vapaasukellus, jossa sukelletaan ilman hengityslaitteita. Useimmiten lajissa käytetään räpylöitä ja maskia. Vapaasukellusta on myös snorklaaminen, jos siihen liittyy sukeltamista syvemmälle hengitystä pidättäen. Lajia esittelee vapaasukeltaja Johanna Nordblad.

 

Kansainväliset Wakeboard-kisat ja Wake Awardsit

Venemessujen ensimmäisenä viikonloppuna on kansainvälinen Wakeboard -kilpailu, johon osallistuu kuusi kansainvälistä ja kaksi suomalaista kilpailijaa. Mukana mm. aikaisempina vuosina voiton vieneet Tönis Tein ja Martin Bachmann sekä lupaavat tulevaisuuden tähdet Max Reuter, Teppo Ruokokoski  ja Tair Tugedam. Tänä vuonna myös erittäin kova kisaaja Marc-André Karlinger Itävallasta sekä suomalaiset taiturit Pekka Rintala ja Erkka Lehtonen.  Perjantaina 9.2. on harjoitukset ja sitten viikonloppuna 10. – 11.2. kisataan.

Ensimmäistä kertaa järjestettävissä Wake Awardseissa jaetaan palkinnot vuoden parhaalle mies-, nais- ja junioriwakebordaajalle 2017 sekä vuoden wake-vaikuttajalle. Palkinnot jakaa Vesiurheilukeskus Laguuni, Helsinki Surf Shop, Asenne ja Suomen Vesihiihtourheilu ry. Lisäksi palkitaan parhaan wake-videon tekijä. Äänestys viime vuoden videoista alkaa helmikuun ensimmäisenä päivänä sivustolla www.alliancewake.com.

Venemessujen toisena viikonloppuna suomalaiset wakeboardaajat ovat tavattavissa messuilla ja jamittelemassa rennosti Uusi Aalto –altaalla
Katso Uusi Aalto -ohjelmat

Tule, kastu ja ihastu!

Allas lämmin uimareille

Tule ja kokeile itse

Seuraa huikeita esityksiä

Uuden Aallon vesialtaassa ei tarvitse värjötellä – +27c vedessä kelpaa vesiurheilla!

Höyrytys Oy lämmittää Venemessujen  Uusi Aalto – Waterexpon 40 metriä pitkän vesialtaan miltei linnunmaidoksi vesiharrastajille. Allas on kooltaan pohjoismaiden suurin ja elämyksellistä vesiurheiluohjelmaa on tarjolla messuviikon aikana joka lähtöön.

Torstaina 8.2. altaaseen lasketaan noin 500 kuutiota eli 500 000 litraa vettä. Kuten arvata saattaa, aluksi +6c oleva vesi ei lämpene ihan hetkessä ja itsekseen. Vesi lämmitetään johtamalla kuumaa höyryä veden alle T-mallisella sulakkeella letkua pitkin höyrytysautosta käsin noin 8 tunnin ajan. Tämän jälkeen saavutetaan altaan veden tavoitelämpötila +27c.

Venemessuilla altaassa demotaan erilaisia vesiurheilu- ja vesiharrastevälineitä. Myös messuyleisöllä on mahdollisuus testata välineitä altaassa tai vaikkapa pulahtaa sukelluspuuhissa.

Ei muuta kuin uikkarit mukaan ja Uuteen Aaltoon!
#parempaaenergiaa