Lasten venemessut

Kun lapset viihtyy, koko perhe viihtyy!
Venemessuilla on runsaasti nähtävää ja koettavaa lapsille. Messuilla vietetään perhepäivää sunnuntaina 19.2. mutta tarjontaa lapsille ja nuorille on koko messujen ajan, sekä osastoilla että lukuisilla ohjelmapisteillä.

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa
Lasten ja nuorten veneilykoulu valmentaa tulevaisuuden kippareita purjehduksen pariin. Veneilykouluun voi osallistua hallin 7 Purjehdussatamassa. Purjehdussatamassa on myös oma allas, jossa voi kokeilla radio-ohjattavien purjeveneiden ohjaamista. Kuuntele olympiapurjehtijoiden tarinoita, tutustu purjeveneisiin ja ota selvää seuratoiminnasta, miten pääset mukavan harrastuksen pariin.
Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n Vesisankarit-alue tehtävineen on takuuhitti lasten kesken. Alueella on mm. sähköinen optarisimulaattori eli lapset pääsevät oikeasti purjehtimaan. Lapset saavat myös istua SJ10 kilpaveneen ratin taakse. Alueella on roikkumakiikkuja, askartelupiste ja solmukoulu. Vesisankarit-alue löytyy hallista 3.

Bongaa nelma!
Pikkukalastajien messupäivän kruunaa Rapala Kalatakuu Jättiakvaario. Akvaarion ääressä on mukava hengähtää hetki tunnistamassa eri kalalajeja ja kuuntelemassa tunnettujen kalastusoppaiden tarinoita. Akvaariossa on laaja lajikirjo kaloja ja mukana on monelle uusi tuttavuus, tuontikala nelma, jota viljellään Suomessa ruokakalaksi mutta sitä ei saa istuttaa suomalaisiin luonnonvesiin. Bongaa nelma!
Vuoden Kalastusopas 2016 Mika ”Haukikoira” Vornanen vie aika ajoin myös lapsia ja nuoria kalastusretkille. Haukikoira kertoo Rapala Kalatakuu Jättiakvaariolla tiistaina, keskiviikkona ja sunnuntaina 19.2. parhaat tarinansa näiltä retkiltä ja neuvoo miten päästä mukaan retkelle tai järjestää oma kalastusretki. Akvaario-ohjelmassa on myös erilaisten eläinvieheiden esittelyä, perhonrakentelua ja maailmanmestareita.
Rapala Kalatakuu Jättiakvaario löytyy hallista 2.

Veneet ihastuttavat aina
Lasten ihailemien isojen huvikuunareiden ja pienempien moottoriveneiden lisäksi messuilla on esillä iso joukko mahtavia muskeliveneitä. Yläkerran hallissa 4 on kilpamoottorivenenäyttely, jonka hevosvoimat takuulla saa nuoret innostumaan. Näyttelyssä on mukana n. 30 venettä.

Esiintyjiä ja viihdettä
Messujen toisena sunnuntaina 19.2. Uusi Aalto -alueen altaanreunalle saapuu Aarne Alligaattori ja Viidakkorumpu viihdyttämään pienimpiä messuvieraita. Allas täytetään puhallettavilla alligaattoreilla ja hyvällä tuurilla saatat saada itsellesi yhden mukaan! Uusi Aalto -hallista löydät sunnuntaina 19.2. myös merenneito Riian, joka tällä kertaa jakaa aarteita lapsille ihan kuivalta maalta käsin. Kuka ei haluaisi tavata oikean merenneidon?

Vauhdikkaita vesielämyksiä
Uuden Aallon ohjelmassa on paljon elämyksiä pienille messuvieraille koko messujen ajan, mm. Laser Wizard Flyboard Show ensimmäisenä messuviikonloppuna, wakeboarding-kisat, SUP-lautoja, purjelautailua, ja voipa siellä osallistua jopa sukelluskursseille. Tule, kastu ja ihastu!

Satuja ja solmuja Loki-kahvilassa
Loki-kahvilan satutunnilla kuullaan huikeita meritarinoita molempina viikonloppuina. Solmuja ja signaalimerkkejä saaristolaivastossa -oppipajassa sunnuntaina 19.2. lapset pääsevät oppimaan saaristolaivaston aluksilla tarvittavia taitoja, kuten solmujen tekemistä ja lipuilla tehtäviä signaalimerkkejä.  Tule tutustumaan eteläisen sisäänkäynnin aulaan! Lauantaina 18.2. lapset tutustuvat leikkimielisellä ja hauskalla tavalla veneilyturvallisuuden perusteisiin.

MERENNEITO RIIA

AARNE ALLIGAATTORI

RAPALA KALATAKUU JÄTTIAKVAARIO